Recept ur Sofi Fahrmans första kokbok – läcker äggrätt från New York
I sin första kokbok, Ready for takeoff (Norstedts förlag), bjuder Sofi Fahrman på sina favoriträtter som hon aldrig missar i städer som Stockholm, New York, St Tropez, och Verbier.
Det är restauranger som hon ofta besöker i de olika städerna – och som läsare får du även recepten till de olika rätterna som hon gillar extra mycket.
I New York besöker hon gärna Jack's wife Freda på Lafayette Street.
”Det här gulliga stället drivs av ett par som träffades när de jobbade runt hörnet på den kända restaurangen Balthazar. Kärlek i luften och kärlek i maten. Det här är bästa stället för brunch buzz. Men ljudvolymen är rätt hög härinne så jag föredrar att norpa ett bord på uteserveringen. Här ska du beställa deras rosewater waffle, eller min favorit som den ägg-älskare jag är: poached eggs with halloumi”, tipsar Sofi.
Blir du sugen på att smaka den själv – men befinner dig inte i New York? Laga rätten hemma, här får du receptet.
Tänk på att tomaterna behöver bakas i ugn i 3 timmar.