Ingredienser
- 1 Vitkålshuvud, savoykål eller spetskål går också bra
- 1 Gul lök
- Smör, till stekning
- 1 kall kokt potatis
- 2 dlmjölk
- 1 dlStröbröd
- 800 gBlandfärs
- 2 ägg
- 4 mskJapansk sojasås
- 2 mskljus sirap
- 2 mskKalvfond, koncentrerad
- Salt och peppar
- 2 mskSmör, smält
- 1 mskfarinsocker
Servering
- Kokt potatis, eller potatismos
- pressgurka
- Lingonsylt, eller rårörda lingon
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.