Kåldolmar – recept på den klassiska rätten

Av Nina Kindbro

(29)

Vad tycker du?

Kåldolmar – recept på den klassiska rätten

Kåldolmar – nu är det dags för lite rejäl husmanskost. Kåldomar är lite pilligt att göra men så värt det. Kål och färs är en oslagbar kombination. Här är ett recept på den klassiska rätten serverad med kokt potatis, lingonsylt och pressgurka.

Kåldolmar med potatis och lingon.

Ingredienser

  • 1 Vitkålshuvud, savoykål eller spetskål går också bra
  • 1 Gul lök
  • Smör, till stekning
  • 1 kall kokt potatis
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlStröbröd
  • 800 gBlandfärs
  • 2 ägg
  • 4 mskJapansk sojasås
  • 2 mskljus sirap
  • 2 mskKalvfond, koncentrerad
  • Salt och peppar
  • 2 mskSmör, smält
  • 1 mskfarinsocker

Servering

  • Kokt potatis, eller potatismos
  • pressgurka
  • Lingonsylt, eller rårörda lingon

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kåldolmar – recept på den klassiska rätten

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.