Broccolipaj med ädelost, bön- och tomatsallad
Till middag: broccolipaj med ädelost.
Till matlådan: Lägg gärna till en bön-och tomatsallad.
När du värmer pajen på jobbet kan bönsalladen vara varm eller kall, men behåll lökringarna krispigt råa.
Lunchlåda: Paj med bön- och tomatsallad
Antal: 1 portion
- Överbliven paj
- 1,5 dl kokta vita bönor
- 1/4 burk hela tomater
- oregano
- chiliflagor
- några ringar skivad lök
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Rör ihop bönorna och tomaterna i en kastrull och värm några minuter. Smaka av med oregano, chiliflagor, salt och peppar. Skala och skiva lite lök.
- På jobbet: Värm pajen. Bönsalladen kan du äta varm eller kall men behåll lökringarna krispigt råa.
Middag: Broccolipaj med ädelost
Ingredienser
- 150 g smör
- 5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 äggulor
- 4.5 msk vatten
Fyllning
- 500 g broccoli
- 5 dl mjölk
- 6 ägg
- 0.5 tsk salt
- 70 g ädelost
gratinering
- 5 msk ströbröd
- 1 dl persilja, hackad
- 3 msk olivolja
- riven ost
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Nio matlådor som förgyller din vardag

Kyckling med ratatouille och oregano

Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd

Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås





30 min
Smarriga lökringar med överraskning i

Jamie Oliver hakar på vegotrenden

Klassisk amerikansk burgare med vegofärs

Ta med matlåda – spara 14 520 kronor

Matiga mackor till middag
Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas

Så får du tomaterna att smaka mer
Tareq Taylor: Så enkelt att laga gott av julens rester
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut

Veganska köttbullar med gräddig sås
Äntligen dags för julens bästa fest – restfesten
Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”
Allt du vill veta om tacos
Här lagas mat åt kungaparet
17 munsbitar som matchar nubben
Laga mat i litet kök – tips och recept
Kocken Jessica Frej: ”Favoritlunchen tar fyra minuter att laga”

Kålsoppa med persiljefrikadeller





1 h 30 min