Lise Finckenhagen

Av Lise Finckenhagen

Mustig kycklinggryta med vin

Av Lise Finckenhagen

(17)

Vad tycker du?

Mustig kycklinggryta med vin

Bjud på denna variant av klassikern coq au vin där tuppen har ersatts med saftiga kycklinglår som flamberas i konjak och sen får puttra ihop till en mustig gryta tillsammans med grönsaker, bacon och rödvin. Servera med potatismos och ett gott bröd.

En variant av coq au vin med kycklinglår som marineras i vitlök, timjan och rödvin.

Ingredienser

  • 8 kycklinglår
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 kvisttimjan
  • 4 dlrödvin
  • 2 mskVetemjöl
  • 100 gBacon
  • 16 smålökar
  • 2 Morötter
  • 2 bladselleristjälkar
  • 300 gChampinjoner
  • 0,5 dlKonjak
  • 2 dlKycklingfond
  • 1 knippepersilja, liten
  • salt och malen peppar
  • smör

Till servering

  • Potatismos
  • gott bröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mustig kycklinggryta med vin

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Visa 940 recept