Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Av: 

Aftonbladet

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax
Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Middagstips

”Raggmunkar med lingonsylt är vanlig lunchmat hemma hos mig. Det är mat jag gillar, det går fort att tillaga och jag har ingredienserna hemma. Här lyxar jag till raggmunkarna med en pepparrotsröra, kallrökt lax och regnbågslaxrom”, tipsar Kristina Eriksson.

Recept från boken ”Husmanskost” av Kristina Eriksson (Semic).

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • ½ tsk salt
  • 700 g potatis
  • Smör eller rapsolja att steka i

Pepparotsröra:

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk pepparrot på tub
  • 1 finhackad salladslök
  • Salt och peppar

Servering:

  • Kallrökt lax
  • Regnbågslaxrom
  • Riven pepparrot

Gör så här:

  1. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa till en slät smet.
  2. Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn.
  3. Tillsätt potatisen till äggsmeten.
  4. Stek raggmunkar av smeten, stek på båda sidor.
  5. Blanda lätt crème fraiche, pepparrot, salladslök, salt och peppar till en röra.
  6. Servera raggmunkarna med pepparrotsröra, kallrökt lax och regnbågslaxrom.
  7. Strö över riven pepparrot.
Publisert:

LÄS VIDARE

Ugnspannkaka med grönkål och ädelost

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Husmanskost

Vardagsmat recept

MER OM GODARE

Ugnspannkaka med grönkål och ädelost

Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt

Omelettmuffins på rester

Kycklingfilé med rostat blomkålsmos

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Fira paltens dag med proffsets egna recept

Semmelkladdkaka – ljuvligt gott

Tänk på det här när du ska frysa in mat

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”

1 h 15 min

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Vilt i frysen? Så lagar du perfekt stek och hittar bästa vinet

Kockens bästa recept med hjortron

Påskens succémat

Äntligen dags för julens bästa fest – restfesten

Så blir du en klimat-kreativ kock

17 munsbitar som matchar nubben

Härliga sommarsmaker

Emma Brink Rasks bästa våffelrecept

Är ägget kokt eller rått? 

Så blir grillad kyckling – saftig och god

Därför ska du aldrig ha olja i pastavattnet

Så lagar du gourmetmat på stormkök

Vilken rätt tillhör ditt landskap?

Bästa knepen för att lyckas med räkor