Lammracks – så blir de saftiga och goda

3,7 (12 röster)

Fira påsk - tips för påskhelgen

Lammracks – lamm och påsk hör ihop. Men det är lätt att råka steka racksen så de blir torra. Här är steg för steg hur du lyckas med riktigt saftiga och perfekta lammracks.

Lammracks

  • Ingredienser

  • 1 kg lammracks
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rosmarinkvist
  • msk olivolja, salt och svartpeppar
  • Ugnsbakade grönsaker

  • 600 g små potatisar
  • 400 g rödbetor
  • 400 g palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • Vitlökssmör

  • 100 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk bladpersilja, finhackad
  • tsk salt, efter smak (ca 1 tsk)

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Lammracks, saftiga och goda.

Foto: Thinkstock

LÄS VIDARE

Bjud på italiensk påskbuffé signerad Paolo Roberto

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

Recept

Huvudrätter

Buffé

Svenska recept

MER OM GODARE

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Djävulsägg – recept med rostad lök

30 min

Schnitzel – så lyckas du med fraset

25 min