Bolognese, mustig och smakrik.

Bolognese, mustig och smakrik.

Foto: Thinkstock

Bolognese – så blir den god och smakrik

4,2 (115 röster)

Middagstips

Bolognese – en riktig klassiker som går att göra på en mängd olika sätt. Här är ett recept på en riktigt mustig, läcker och smakrik bolognese.

Bolognese

  • Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater, à 400 g
  • rött vin, eller vatten
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk oregano
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Köttfärssoppa – mustigt, kryddigt och värmande

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pastarecept

Italiensk mat

Huvudrätter

Köttfärsrecept

MER OM GODARE

Bolognese – perfekt att laga i förväg

55 min

Snabblagad pasta med lax och ärtor

30 min

Köttbullar i tomatsås med spaghetti

35 min

Tortellini i gorgonzolasås

20 min

Pasta med lövbiff i krämig sås

30 min

Pasta alla Gricia – klassiskt italienskt

35 min

Thaiörtsallad med friterat ägg

45 min

Älggryta med kantareller

2 h 30 min

Kyckling med pesto och parmaskinka

35 min

Kycklingsallad med sesamdressing

30 min

Sugo suqaar – somalisk köttgryta

1 h

Lammfärsbullar på spett

30 min

Lax- och spenatröra med pasta

25 min

Kantarellpaj med västerbottensost

1 h 30 min

Ostfylld fläskrullad med stekta äpplen

45 min

Kyckling med jordnötssås

45 min

Veckans godaste kyckling

1 h

Kycklingfilé – i smakrik tomatsås

35 min

Banh mi fries

20 min

Pasta med mangold, parmesan och vitlök

20 min

Grönpepparsås – så gott till biffen

30 min

Wonton – soppa med svampfyllda knyten

40 min

Wokad kycklingfärs med thaibasilika

20 min

Medelhavstacos 2.0

45 min