Griljerad rotselleri

Av Godare

(23)

Vad tycker du?

Griljerad rotselleri

Julbordets stjärna har länge varit skinkan. Men det känns fint att kunna presentera ett helt växtbaserat alternativ till julbordets huvudpjäs – griljerad rotselleri.

Recept från kokboken ”Vegansk husmanskost” av Gustav Johansson.

Griljerad rotselleri, istället för julskinka.

Ingredienser

  • 1 dlväxtbaserat smör
  • 3 mskflingsalt, eller grovsalt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 nejlikor
  • 2 krmVitpeppar
  • 3 mskDijonsenap
  • 3 mskgrovkornig senap
  • 2 mskkikärtsspad
  • 2 mskSocker
  • 1,5 dlStröbröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Griljerad rotselleri