Baba ganoush
Baba ganoush

Baba ganoush – så gör du den goda dippen av aubergine

4,4 (5 röster)

Tilltugg och snacks

Baba ganoush – om du gillar hummus måste du prova den goda röran baba ganoush, gjord på ugnsbakad aubergine.

Baba ganoush

  • Ingredienser

  • 600 g aubergine
  • 0.5 tsk spiskummin, mald
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • 2 msk sesamfrön, eller tahini

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Lär dig laga orientaliskt

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Såser

Vegetarisk mat

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Auberginedipp och kaviardipp från Kreta

Focaccia – med körbärstomater och oliver

2 h

Krutonger – enkelt och gott att göra själv

15 min

Kantarellmacka – äkta vardagslyx

20 min

Crostini med fläderkokt rabarber

25 min

Färskost – superenkelt och gott

15 min

Hot tuna melt – en amerikansk klassiker

30 min

Härlig blandning mellan guacamole och hummus

15 min

Förnya färgen på din hummus med rödbeta

15 min

Bjud på champagnekakor

25 min

Ostdipp med extra sting – perfekt till nachos

15 min

Picklade kantareller

20 min

Blomkålspopcorn

40 min

Majsdipp med ost

20 min

Krämig kycklingdip med ost

30 min

Karamelliserade popcorn – så lyckas du

45 min

Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda

10 min

Corn dogs – amerikanska godbitar

30 min

Så gör du torkade äppelskivor

15 min

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min

Laxtartar till förrätt – recept med friterat rispapper

30 min

Eldost med dadlar och chiliolja

20 min

Fyllda potatisar med rökt fisk och crème fraiche

35 min

Gröna bönor, sesamfrön, chiliflakes & gräddfil

10 min