Endive, brysselkål och morötter med morotskräm
Detta är ett skolboksexempel, vill vi nog påstå, på hur smaker kan balansera varandra i den vegetariska kokonsten. Tag en besk endive och kombinera med morotsdressingens naturliga sötma. Till det apelsin som grillas eller steks varvid den karamelliseras och får en lite djupare smak åt kolahållet. Tillsammans blir det ett väl avvägt smakfyrverkeri.
Recept ur boken ”Happy food green”.
Endive, brysselkål och morötter med morotskräm
Ingredienser
- 3 morötter
- 2 msk rostade solrosfrön
- 2 msk ättikssprit, 12 %. använd hälften åt gången
- 1 rapsolja, kallpressad
- 2 msk socker
- 2 msk vatten
- 2 msk senapsfrön
- 14 brysselkål, cirka
- 4 apelsiner
- 3 endive, cirka
- 1 nypa salt
- 0.5 krm salt
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott

Stekt ris med spännande smaker





25 min

Pasta med ärtor och ärtskott





30 min

Saffransquinoa





30 min

Pärlgryn med gyllenstekt svamp och parmesan





1 h

Så fixar du det vegetariska julbordet

Krämig blomkålspanna med smak av lime
20 min

Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen





45 min

Hon lagar god mat på tång och strandväxter

Så fermenterar du grönsaker

Vanligaste missarna med matlådan

Räksoppa med fantastiska smaker





1 h

Morotspannkaka med rårörda lingon





45 min

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Smörstekt gnocchi med goda småtomater





30 min

Polpette al sugo di pomodoro!





45 min

Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris





40 min

Farmors rustika rödbetsbiffar





40 min

Vegansk oreocheesecake





30 min

Dovhjortstartar med rödbetor, spiskummin, brynt smör och havgusost

Sill med asiatiska smaker





20 min

Krämig vegansk viltpanna
20 min

Matiga mackor till middag
