Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

Detta är ett skolboksexempel, vill vi nog påstå, på hur smaker kan balansera varandra i den vegetariska kokonsten. Tag en besk endive och kombinera med morotsdressingens naturliga sötma. Till det apelsin som grillas eller steks varvid den karamelliseras och får en lite djupare smak åt kolahållet. Tillsammans blir det ett väl avvägt smakfyrverkeri.

Recept ur boken ”Happy food green”.

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

Ingredienser

  • 3 Morötter
  • 2 mskrostade solrosfrön
  • 2 mskättikssprit, 12 %. Använd hälften åt gången
  • 1 Rapsolja, kallpressad
  • 2 mskSocker
  • 2 mskVatten
  • 2 msksenapsfrön
  • 14 Brysselkål, cirka
  • 4 apelsiner
  • 3 endive, cirka
  • 1 nypasalt
  • 0,5 krmSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm