Rub – så kryddar du dina grillrätter

3,1 (627 röster)

Recept

Prova matkreatören Markiz Taintons goda cajun-rub. I klippet förklarar Markiz varför en rub ofta är bättre än en marinad när du vill sätta smak på det du ska grilla.

– En rub är en blandning av torra kryddor och innehåller ingen olja, säger Markiz.

Cajun rub

  • Ingredienser

  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk torkad oregano
  • 0.5 msk nymald svartpeppar
  • 1 msk salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Det godaste till grillat

Söderström, Lena

Det godaste till grillat

199,00 kr

Tillfälligt slut

Till shoppen

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

Kycklingrecept

MER OM GODARE

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Markiz Taintons härliga brunch

1 h 40 min

Vanliga missen många gör när de steker

Undvik missen – det är så här du ska marinera

20 min

Därför ska du aldrig riva vitlök

Markiz Taintons goda saffranssill

20 min

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Mustig fiskgryta med marockanska smaker

45 min

Melonslush med lime och mynta

10 min

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

”Jag vill göra julen magisk”

Den enda dressingen som du behöver i köket

30 min

Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia

45 min

Så väljer du rätt citroner i affären

25 min

Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

25 min

Läs chatten om helgens godaste grillmat med Markiz Tainton

Biffsashimi och räkor med chimichurri-topping

2 h

Sallad med grillad kyckling, citrusfrukter och rostade kokosflingor

20 min

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Koriander – så smakar den allra mest

Krämig lasagne med aubergine

1 h 30 min