Linstapenade.
Linstapenade.

Linstapenade med krämig och fyllig smak

4 (1 röst)

Tilltugg och snacks

Linstapenade – ibland kan den vanliga tapenaden av oliver kännas lite för stark, då är den här linstapenaden en räddningsplanka. Linserna gör röran fylligare, mildare och rundare.
Recept ur Jenny Dambergs kokbok Den nya skåpmaten.

Linstapenade

  • Ingredienser

  • 400 g gröna linser
  • 1 dl kalamataoliver, urkärnade
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • 2 tsk kapris
  • 2 sardellfiléer
  • 1 tsk vitlök, finhackad eller vitlökspasta
  • svartpeppar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp boken ”Den nya skåpmaten” hos Bokus här.

Bokus

LÄS VIDARE

Skåpmat – så lagar du god mat av konserver

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Tillbehör mat

Vegetarisk mat

Jenny Damberg

MER OM GODARE

Laxtartar till förrätt – recept med friterat rispapper

30 min

Bönröra av edamamebönor

10 min

Klassiska pizzabullar med skinka

1 h 30 min

Äggpiroger med ost

25 min

Chokladhummus till frukt och bär

10 min

Chokladpopcorn – extra lyxigt snacks

30 min

Baconsylt - sötsalt tillbehör att älska

30 min

Örtsmör – enkelt och gott att göra själv

5 min

Picklade ramslöksknoppar

10 min

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min

Tonfisklasagne med krämig ostsås

50 min

Kimchipannkakor – koreansk snabbmat

15 min

Tortilla tuna melt – smältande god

20 min

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

20 min

Skåpmat: Så lagar du god mat av konserver

Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter

Krämig fisksoppa med grädde och tacosås

35 min

Tröstsoppa som värmer hjärtat

45 min

Toscansk panzanella-sallad 

20 min

Rödbetssoppa med syrad grädde

35 min

Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor

Mandelröra med ricotta och mynta

Ärtröra med smak av basilika

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min