Paella loco
Foto: Pelle Bergström
Paella loco

Paella loco med lax och räkor

4,5 (2 röster)

Recept

Paella loco – buljongen kan du förbereda flera timmar före. Samma sak gäller pysslet med att rosta pinjenötterna och sprätta kärnorna ur granatäpplet.

Recept från boken ”Laga mig” av Lotta Lundgren (Albert Bonniers förlag).

Paella loco

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Buljong

  • 5 dl vitt vin, förslagsvis en enkel chablis
  • 3 l kycklingbuljong, (hemkokt eller tärningar + vatten)
  • 2 apelsiner, helst ekologiska
  • 1 citron
  • 0.5 dl asiatisk fisksås
  • 3 kuvert saffran
  • 1 msk socker
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 lökar, stora, gula
  • 1 dl olivolja
  • 7 dl carnaroliris
  • Tillbehör

  • 900 g körsbärstomater, på kvist
  • 1 granatäpple
  • 100 g pinjenötter
  • 1 kg laxfilé
  • 12 kungsräkor, kan uteslutas
  • 3 avokado
  • 150 g babyspenat
  • 1 kruka koriander

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MAT & DRYCK