Mustig köttgryta – mättande och gott.
Foto: Thinkstock
Mustig köttgryta – mättande och gott.

Så lagar du mustig köttgryta med högrev

3,6 (47 röster)

En riktigt mustig köttgryta är nog bland de godaste man kan äta. Särskilt om den puttrat på spisen flera timmar och spridit aptitretande dofter i hela hemmet. Rökt paprika och öl ger djup i smaken och balsamvinäger bidrar med fräsch syra. Kabanoss och syltlök ger grytan extra krydda och krisp.

Mustig köttgryta med högrev

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g högrev
  • olja, till stekning
  • 4 schalottenlökar
  • 2 paprikor, i olika färger
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 2.5 lagerblad
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 3 msk kalvfond
  • 3 dl vatten
  • 2 dl öl, mörk eller porter
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 6 potatisar
  • 2 starka korvar, tex kabanosser
  • 3 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 1 dl syltlök
  • färsk timjan, eller persilja

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE