Dumplings med färs och ingefära
Dumplings – har du också fastnat för de asiatiska små degknytena med sina goda fyllningar? Här är ett recept på hemgjorda dumplings fyllda med fläskfärs smaksatt med ingefära och sesamolja.
En portion räcker till 35 dumplings.
Dumplings
Fyllning
- 3 blad kinakål
- 500 g fläskfärs, nötfärs fungerar men blir torrare
- 1 dl salladslök, hackad
- 2 msk färsk ingefära, hackad
- 1 tsk salt
- 1 msk japansk sojasås
- sesamolja, några droppar
- 1 msk potatismjöl
Dumplingdeg
- 3 dl hett vatten
- 7 dl vetemjöl
Stekning och kokning
- 2 msk rapsolja, till stekning
Dippsås
- 4 msk japansk sojasås
- 1.5 msk flytande honung
- 4 msk risvinäger
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
- 2 tsk sesamolja
- 1 krm chiliflakes, kan uteslutas
- färsk koriander, kan uteslutas
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Tre läckra recept på fyllda knyten
Stekta dumplings med kyckling





30 min
Veckomeny – recept för hela vecka 19
Mustig soppa med pumpa





35 min
Gnudi i vitlöksbuljong





1 h

Stekt ris med spännande smaker





25 min
Supergoda stekta nudlar





30 min
Stekt torskrygg med sojasmör
1 h
Kall tomatsoppa med shiitakesvamp





45 min
Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts





1 h 15 min

Blomkålssteaks med ingefära och curry





15 min
Fem kryddors revbenspjäll





1 h 30 min
Tempehwraps med läckra smaker





45 min

Jordnötsnudlar med gurka och mynta





25 min
Palak Paneer med matvetesallad





1 h
Vegetarisk morot- och linsgryta med paprika- och chilicreme fraiche





30 min
Asiatisk biffsallad





40 min

Ugnsbakad spetskål och sötpotatis





1 h
Röd curry med kyckling





40 min
Asiatisk smörgåstårta





45 min
Stekt hälleflundra med blomkålskräm





1 h