Poliser frias efter julfest som spårade ur

Av: 

Aftonbladet

Publicerad:
Polishuset i Linköping i december förra året. Festen hölls i en hyrd lokal med bar och bastu.
Foto: Jeppe Gustafsson.
Polishuset i Linköping i december förra året. Festen hölls i en hyrd lokal med bar och bastu.

ÖSTERGÖTLAND

Närmare 70 personer deltog när polisen i Linköping hade julfest i en hyrd lokal med bastu och bar i mitten av december förra året. Tillställningen slutade med två anmälningar om ofredande och en misstänkt misshandel, avslöjade Aftonbladet.

Bland annat misstänktes en polisman ha tvingat och även försökt tvinga flera nya kollegor att dricka ren sprit i samband med bastu. När en kvinnlig kollega vägrade berättade vittnen att han kastade glaset med innehåll på henne.

Nu läggs alla utredningar ner.

– Gällande ofredandena är bedömningen att det inte går att bevisa brott på det utredningsmaterial som finns, säger chefsåklagaren Elisabeth Brandt till Nyhetsbyrån Siren.

Misshandelsutredningen har samtidigt lagts ned med motiveringen att det numera "saknas anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal förövats".

Flera polisanställda omplacerades som en följd av utredningarna. Elisabeth Brandt är förtegen om huruvida brottsanmälningarna rört helt separata incidenter, och om hur många anställda som berörts av anmälningarna.
– Det kan jag inte säga med hänvisning till sekretessbestämmelserna, säger hon.

Källor

Publicerad:

LÄS VIDARE