Prins Harry har fått två nya jobb

Publicerad:
Uppdaterad:

Prins Harry

Trots en miljard på banken har prins Harry skaffat två nya jobb.

Han ska bland annat hjälpa anställda på Nasa och Facebook att må bättre.

– Jag vill vara med och påverka människors liv, säger prinsen.

Harry och Meghan har gjort monsterdealar med både Netflix och Spotify. De är ekonomiskt oberoende resten av sina liv.

Men trots pengarna vill Harry ha ett riktigt jobb.

Brittiska medier rapporterar att prinsen har blivit anställd på två företag i USA.

Det ena heter Betterup och är en app där man arbetar med professionell coaching och mental hälsa för anställda. Företaget jobbar med kunder som Nasa, Facebook och Warner Media. Appen beskrivs som livs-coachingens motsvarighet till Tinder.

Prins Harry har fått två nya jobb. Han ska bland annat jobba med en startup-app om mental hälsa.
Foto: TT
Prins Harry har fått två nya jobb. Han ska bland annat jobba med en startup-app om mental hälsa.

Ska dra uppmärksamhet till en app

Harrys titel är Chief Impact Officer och kan översättas till ”påverkansansvarig”. Han ska bland annat vara delaktig i strategifrågor kring hur produkten utvecklas samt dra uppmärksamhet till appen genom att prata om psykisk ohälsa.

– Det ger oändliga möjligheter för personlig utveckling, ökad medvetenhet och ett bättre liv, säger prins Harry till Wall Steeet Journal.

Företagets vd vill inte avslöja var prinsen får i lön eller hur många timmar han ska jobba per dag. Men säger att Harry bett om att inte kallas prins på kontoret.

Vill stoppa falsk information

Harrys andra jobb är som deltagare i ett sex månader långt forum på Aspen Institute. Forumet fokuserar på hur falsk information sprids på nätet och hur man kan stoppa det.

Harry och Meghan har stor erfarenhet av trakasserier på nätet. Och de har i omgångar stämt tidningar för felaktigheter. Nyligen vann Meghan en rättstvist mot Associated Newspaper efter att två tidningar publicerat delar av ett privat brev hon skrev till sin pappa.

– Dagens digitala värld svämmar över av falsk information, vilket påverkar vår förmåga som individer såväl som samhällen att tänka klart och verkligen förstå den värld vi lever i, säger prins Harry i ett uttalande.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Två nya jobb för Prins Harry

Trots en miljard på banken vill prins Harry göra nytta. Nu har han skaffat två nya jobb, men lönen är hemlig. Vi analyserar prinsens uppdrag och pratar även om den starka reaktionen från prins William efter Harrys kommentar i Oprahs intervju. Vi diskuterar även den skandalomsusade tyska prinsens senaste påhitt och berättar allt om en mycket dramatisk kunglig födsel hemma på badrumsgolvet. Vi berättar också vad som kommer att förändras när prins Carl Philips och Sofias barn föds.
Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM KUNGLIGT