Mejla

Linda Skugge

Hon levererar när vi skriker efter drama

Jag inser att jag har mycket kvar att lära av Amanda Palmer

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Amanda Palmer.
Amanda Palmer.

KULTUR

Att likt mig göra slut via mess när den andra parten befinner sig någonstans i Mexiko och inte kan svara, bara för att man kärat ner sig i stans mesta missbrukare är ingenting mot den brittiska tabloidfest som just nu förgyller vår covidinducerade händelsefattiga värld då vi formligen skriker efter drama.

Den fjärde maj klockan 05.25 tar ”brechtian punk cabaret”-orkestern Dresden Dolls sångerska Amanda Palmer det uppenbart väl övervägda beslutet att på sin Patreon-sida skriva en lång text om att hon och maken ska skiljas. Problemet är bara att föremålet för denna information blir lika tagen på sängen som alla vi andra.

När Sandman– och Good omens-författaren Neil Gaiman hämtat sig efter den initiala chocken bestämmer han sig för att uppdatera sin Goodreadssida med att plita dit boken han läser just nu: Randi Kregers och Bill Eddys Splitting: Protecting yourself while divorcing someone with borderline or narcissistisk personality disorder.

Kort därefter – naturligtvis efter precis så lång tid att fansen hann börja skärmdumpa och förgylla dagen för våra soulmates genom att skicka runt dem – meddelar Neil Gaiman att hans Goodreadskonto blivit hackat. 


Han ger oss även bakgrunden till sitt plötsliga infall att lämna fru och lille sonen Ash (bästa namnet!) i Nya Zeeland för att ensam tillbringa lockdown i England: Han har sårat frugan och lägger till den brukliga önskan om att bli lämnad i fred i denna svåra stund och det vanliga gamla ack så fina blablabla-et fast alla vet att han hellre inget vill än att dela minsta lilla detalj. För att skada ännu mer. Förmodligen både sig själv och henne.

Problemet är bara att det snygga goth-paret tidigare till medierna glatt oversharat att de i sitt äktenskap nu övergett monogamin, och att vi alla redan fattat exakt vad som hänt. De har varit så naiva att de trott att just de skulle vara immuna mot den relationsdödande svartsjukan och knullat runt som kaniner med andra och så klart kärat ner sig och börjat hata varandra.

Väldigt tråkigt för dem, men roligt för oss andra. Tack Neil och Amanda för en fantastisk föreställning. Att göra slut via Patreon slår det mesta i genren. Nu blev jag sjukt sugen på att se andra säsongen av American gods och läsa om Coraline.


Hur det gick efter min trainwreck-dumpning? Trots personen för ­mina tonårskänslors notoriska sexmissbruk lyckades jag inte ens charma mig till en kyss. Han ville inte ha mig! Trots att jag bad om det. Något av det pajigaste jag gjort.

Jag inser att jag har mycket kvar att lära av Amanda Palmer. Kanske borde jag börja med att likt henne med en svart kajalpenna skriva mermaid power på bröstet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Njut av en god bok i sommar – Prova BookBeat gratis i en månad!

BookBeat.se

Av: 

Linda Skugge

Publisert:

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Amanda Palmer

Neil Gaiman