Ett flummigt supervalår

Flumskolans nya säsong fokuserar på politiken

Ett ögonblick, Johannes Klenell (34) studierektor för podcasten Flumskolan som har nypremiär i dag tisdag…

Premiäravsnittet handlar om Per Schlingmanns politiska självbiografi.

...vad är nytt för i år?

– Vi har bytt lokal och spelar från och med tisdag in på Kägelbanan på Södra Teatern, jag har tänkt hela tiden att det vore kul om publiken kan kombinera Flumskolan med att ta sig ett glas. Nu blir det äntligen så. I och med valåret kommer tonvikten ligga på politiska böcker, gärna biografier där riksdagspolitikerna behandlar vad som sker bakom kulisserna. Ofta finns det en stor humor i när någon bara måste lätta på trycket och berätta sin sanning om hur det faktiskt ligger till.

Johannes Klenell Förlaggare på Galago och rektor för bokcirkeln Flumskolan.

Vad kan lyssnarna se fram emot för gäster?

– I första avsnittet är det politikern Ali Esbati, serietecknaren Sara Granér samt komikern Kristoffer Appelquist. Det kommer bli fler politiker som medverkar den här säsongen och klara gäster för våren är bland annat Gudrun Schyman, Jonas Sjöstedt, Moa Svan, Ola Söderholm och Roger Wilson.

Varför heter ni egentligen ”Flumskolan”?

– För att det vi gör på något plan är någon sorts folkbildning även om det är i humorform. Jag tycker att det är det som är själva grunden för Flumskolan, ett lekande lärande. Jag gillar blandningen komiker med politiker, journalister och forskare där lyssnarna både får skratta och förhoppningsvis lära sig något. Flumskolan är min drömskola ganska långt från Jan Björklunds hårdare tag.

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.