”Jag har haft huvudvärk inför första texten”

Tone Schunnesson kommer att skriva om allt som finns i hennes coola tjejlägenhet

Tone Schunnesson.

Välkommen som ny krönikör hos Aftonbladet kultur, Tone Schunnesson! Om man inte har stenkoll på dig – vem är du?

– Jag är författare och dramatiker, uppvuxen i Malmö men bor nu i Stockholm. Jag började skriva då jag läst en massa böcker och tyckte att författare verkade leva så sköna och häftiga liv. Jag ville inte behöva passa tider och då passar författarlivet. Och så började jag skriva för att komma i kontakt med världen. Det gjorde jag genom litteraturen.

Vad kan man vänta sig av dig som krönikör, några särskilda ämnen?

– Jag är intresserad av allt som har med den digitala världen att göra, att leva i vår digitala tid och hur man presenterar sig själv på nätet. Sen är jag intresserad av litteratur, kultur, droger, rasism, kläder, bloggare, arbete, göra naglarna… Allt som finns i min coola tjejlägenhet. Där finns allt utom rasism.

Du romandebuterade 2016 med ”Tripprapporter” och snart kommer din nästa bok?

– Ja, i höst. Det här är första gången jag säger till någon annan än min förläggare vad den ska heta: Dagarna, dagarna, dagarna. Den handlar om en deprimerad influencer som fyller 40 och blir lämnad av sin sambo. Hon måste få fram 100 000 för att köpa kontraktet på lägenheten – man får följa henne under en vecka när hon försöker få fram dessa pengar.

Din första text hos oss publiceras den 8 mars. Kändes det förpliktigande?

– Ja! Det är ett extremt ansvar, jag har haft huvudvärk inför den här texten. Feminismen är jätteviktig för mig och 8 mars har alltid varit en stor dag, men med tiden har jag också fått ett mer komplicerat förhållande till den och om det ville jag skriva uppriktigt.

Till sist: Vad önskar du dig mest just nu?

– En guldrolex.

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

Följ ämnen i artikeln