Här är höstens trender på Formexmässan

Publicerad:
Uppdaterad:
I entrén till Formex kan besökarna kliva in i inredningsgurun Abigail Aherns mysiga utrymme och inspireras av trenderna.
Foto: August Eriksson
I entrén till Formex kan besökarna kliva in i inredningsgurun Abigail Aherns mysiga utrymme och inspireras av trenderna.

Inredning

Sammet, marockanskt, 70-talsnostalgi, äkta hantverk och så de där vill-ha sakerna. På inredningsmässan Formex visas stilarna du ska satsa på i höst om du vill följa de senaste trenderna.

Två gånger per år fylls Stockholmsmässan i Älvsjö med det senaste inom inredning. Formex är Nordens största fackmässa för inredning och design, med totalt 900 utställare. Här är några av trenderna som gäller i höst.

Foto: Nina Kindbro
Sammetsdrömmar från Jakobsdals.

Sammet, sammet, och sammet

Egentligen skulle vi kunna skriva sammet, sammet och sammet. Sällan har en stil varit så tydlig som sammetstrenden och den har vuxit de senaste åren. Ljusstakar, soffor, kuddar och lampor. Allt verkar kunna kläs i lenaste sammet i dova kulörer.

Foto: Nina Kindbro, August Eriksson
Lampa från PB home, beredningskärl med inspiration av en gammaldags spillkum från Paradisverkstaden och en sött korsstygnsbroderi på en kudde från Bloomingville.

Älska hantverket

Efter att industristilen dominerat fullständigt i flera år kom redan förra året ett sug efter det mer hantverksmässiga. Och trenden växer, vi vill servera i drejade skålar, lägga handbroderade kuddar i soffan och använda handtäljda skedar i köket.

Foto: Nina Kindbro
Sköna lampor från PR home, kuddar från Ceannis och ljuslyktor från Io scandinavia.

70-talsnostalgi

Det finns också en trend som sneglar på sjuttiotalet både i färg och form men färgerna är lite mer dämpade än originalets gladskarpa grundfärger. Här syns gult, rosa, vinrött och rost i en skön mix.

Foto: Nina Kindbro
Coola ekollon från Miljögården och varför inte ett eget pariserhjul, Strömshaga.

Vill-ha-saker

Jo, nu behöver inte allt ha en funktion. Är det snyggt så vill vi ha det, om det sedan är ett pariserhjul eller ett ekollon i metall, spelar ingen roll så länge det känns rätt och personligt.

Foto: Nina Kindbro
Kuddar och dynor från Madam Stoltz och matta från Classic collection.

Med smak av Marocko

Kryddiga färger, ombonat och mjukt. Vem vill inte ha en egen myshörna med kuddar, filtar och dynor att slappa på.

Foto: Nina Kindbro
Kählers bedårande julservis, krukor från Miljögården och en luvlig adventskalender fylld med kolor från Pärlans.

Snart är det jul igen

Och julen? Jo, den kommer i år också och ser ut att bli traditionell men med en modern twist.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM HÄRLIGT HEMMA