Unika objektet: En 400 kvm stor fastighet – under jorden

Publicerad:
Uppdaterad:
Unika objektet – här hittar vi 400 kvadratmeter  fastighet under marken.
Foto: Sven-Erik Larsson, Blokk fastighetspartner
Unika objektet – här hittar vi 400 kvadratmeter fastighet under marken.

Eskilstuna

Drömmer du om att äga en helt unik fastighet?
Då ska du inte missa chansen att lägga vantarna på det här objektet. Kjulabunkern på 400 kvadratmeter – helt under jord.
– Det är ett väldigt unikt objekt, säger Sven-Erik Larsson mäklare på Blokk fastighetspartner som har uppdraget att sälja bunkern.

Intresset har varit stort men än är det ingen som slagit till på det unika objektet. En bunker på nästan 400 kvadratmeter helt under jord.

Att Kjulabunkern, som är en före detta basledningscentralen, är till salu, är något som tidningen Eskilstuna Kuriren var först att skriva om.

Säljaren är, enligt tidningen, John Norén som för några år sedan köpte och lät gräva fram flygvapnets hemliga bunker. Efter fler år av grävande och röjande har Norén nu bestämt sig för att sälja och låta någon annan ta över projektet.

1 av 10

Över 100 visningar på annonsen – på en timme

När mäklaren, Sven- Erik Larsson på Blokk fastighetspartner, i dag lade upp annonsen för bunkern på Objektvision var intresset stort.

– Ja det var över 100 visningar på annonsen på nätet bara den första timmen så att många är nyfikna råder det ingen tvekan om, säger han.

De kommande veckorna kommer mäklaren samla på sig eventuella spekulanter för att sedan ordna visningar.

– Det blir spännande och se hur många som är intresserade av objektet, säger Sven- Erik Larsson.

Hur mycket den kommer att säljas för kan mäklaren inte svara på och det finns inget utropspris på fastigheten. Men enligt Eskilstuna Kuriren är ägaren tveksam till om han kommer att göra en plusaffär på objektet. Att gräva fram och renovera har nämligen kostat miljonbelopp.

Kan bli en serverhall

Den nuvarande ägare hade tänkt förvandla bunkern till en serverhall men det kan finnas flera tänkbara användningsområden till fastigheten.

– Jag har aldrig sålt ett objekt av den här typen tidigare så det är svårt att sia om exakt vad den nya ägaren ska använda lokalen till men serverhall eller något med säkerhet ligger ju ganska nära till hands, säger Sven-Erik Larsson.

Fakta om bunkern:

  • Bunker om ca. 395 kvm fördelat på två större rum samt 3-4 mindre rum.

  • Egen vattenförsörjning genom egen brunn denna är dock ej i bruk. Avloppsledningar finns dragna ut ur bunkern men tidigare trekammarbrunn är borttagen.

  • Nödutgång finns.

  • Förutom huvudbyggnad/bunker så finns en mindre nedgrävd "container" som utgör en mindre bunker.

  • Pris: Anbud

Läs mer om bunkern här.

LÄS OCKSÅ

Skyddsrummen – ”Det är först till kvarn som gäller” - Om kriget kommer

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN