10 smarta prylar för din balkongodling

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Foto: Panduro

Odla – Tips för din odling

Något klättrande, någon doft, något ätbart och något snyggt på balkongen. Hur liten plats du än har så nog kan du få utlopp för kliet i odlingsfingrarna. Här är 10 smarta prylar som förenklar din balkongodling

Nu börjar det äntligen bli så varmt att blommorna kan trivas på balkongen. Men vore det inte kul med något ätbart också? Kanske en ampel med jordgubbar eller en säck för potatisodling. Eller varför inte sallad i pallkrage i en miniversioner.

Miniodling i pallkrage

Foto: Granngården

Odla i pallkrage på balkongen, går det? Jo, om det är en mini. Denna är bara 60x80 cm och går enkelt att få in på de flesta hörn. Köp hos Granngården här. [Extern länk]

Klipp till

Foto: Felco

Rejäl och stabil sekatör av enklare modell med sidoskär som lämpar sig väl för de flesta typer av beskärning. Perfekt för enklare trädgårdsarbete på balkongen.

Laddar ...

Vattenkanna

Ett bra sätt att koma ihåg att vattna dina stackars odlingar på balkongen brukar vara att införskaffa en bra vattenkanna. Om den dessutom är snygg så är det roligare att ha den framme, och därmed lättare att komma ihåg!

Laddar ...

Låda för det lilla

Foto: Granngården

En liten balkonglåda gör det enkelt att odla på de minsta av alla ytor. Hitta din balkonglåda till bra pris hos Granngården. [Extern länk]

Flyttbart

Ett smart bord för att enkelt kunna flytta runt växter på balkongen, eller för att rulla ut mat och dryck.

Laddar ...

Odla snyggt

Denna svarta kruka från House Doctor passar in i alla hem oavsett stil och inredning. Krukan heter Artist och har ett snyggt och dekorativt uttryck som gör att den kommer att se bra ut i vilket rum och även på balkongen. Den mäter 32 cm på höjden och 22 cm i diameter och är gjord av lera med en unik glasyr.

Laddar ...

Konsten att odla det omöjliga

Foto: Bonnier Fakta

Här beskriver Peter Englander underhållande och inspirerande, ackompanjerat av vackra bilder, hur du kan göra i trädgården för att förbättra förutsättningarna för växter från varmare trakter i hela världen och få dem att trivas i vårt nordliga och lite bistra klimat. Han berättar entusiastiskt om både positiva upplevelser och misstag från sina år i trädgården och bjuder på anekdoter om allt från hur han en gång använde sin son som tumstock till hur den kinesiska klätterväxten blåregn kom till Europa. I boken finns en genomgång av generella strategier rörande jord, vind, vatten och värme. Perfekt för din balkongodling.

Laddar ...

Blomvattnare

Med en smart blomvattnare kan du få planteringen på balkongen att överleva även om du inte har tid att ge dem vatten. Placera vattnaren enkelt i jorden så dricker växten helt enkelt när den är törstig.

Laddar ...

Plastväxt

Vill du skippa allt levande och slippa tänka på vattning och omplantering? En växt i plast står sig år efter år, samtidigt som den ger ett stilfullt intryck på balkongen. Denna växt är tillverkade av tyg, silke och återvunnen plast, fri från PVC och träden är gjorda på konserverade äkta trädstammar.

Laddar ...

.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM HÄRLIGT HEMMA