Smarta sätt att enkelt förändra ditt liv - 9 tips

Prylar och metoder för att må bättre

Är du sugen på förändring? Letar du något nytt att lära dig?

Det effektivaste sättet att förändra sitt liv är att göra många små förändringar och prova nya, hälsosamma vanor som vissa bara tar tio minuter.

För att komma igång får du här 9 bra tips på vad du kan hitta på.

1. Sov bättre med tyngdtäcke

Alla vet att man mår bättre efter en riktigt god natts sömn. Men många vet inte hur man ska göra för att sova bättre. Sover du oroligt och känner dig sällan utvilad? Se över din sängmiljö och prova tyngdtäcket. Och om du vill ha ett riktigt skönt tyngdtäcke, i hög kvalitet, till ett pris som inte är i närheten av kostnaden för utebliven sömn – prova Sven, det svalaste tyngdtäcket på marknaden.

Täcket innehåller glaspärlor fördelade i 180 sektioner, vilket gör att fyllningen ligger på plats för att du ska känna full effekt av tyngden på kroppen. Täcket är tillverkat i endast naturmaterial, är 100 % plastfritt och glaspärlorna ligger mellan två lager av mullbärssilke i premiumkvalitet. Ett av världens mest andningsbara material som anpassar sig efter kroppstemperaturen. Det gör att du kan använda täcket året runt och alltid sova gott.

2. Skaffa en vevradio

Årets största succépryl är faktiskt ingen nyhet. Vevradion användes redan under andra världskriget, om än i en väldigt annorlunda variant. Sedan 90-talet har den moderna vevradion och dess tillgång till nödradio gjort människor över hela världen lite extra trygga. Idag är den mer populär än någonsin och i Sverige används den mest i naturen, som en praktisk pryl att ha med sig på båten, sommarstugan, ute på fjället eller på andra platser där det inte alltid finns el.

Vevradio md088plus har ett stort inbyggt batteri (2000mAh) som går att ladda via veven, tydlig och enkel batteriindikator som visar hur mycket batteriet är laddat, samt en solcellspanel på 0,3W som underhållsladdar radion när den står i direkt solsken. Vevradion har dessutom ett uttag på ena kortsidan där du kan koppla en USB-laddsladd från mobilen för att ge den lite extra laddning vid en nödsituation. Perfekt när powerbanken har gett upp på utflykten. Var redo när du minst anar att du behöver den.

LÄS MER: Historien bakom succéprylen: Så funkar vevradion - 2 olika varianter

3. Börja meditera

Många lever ett stressigt liv och ibland är det svårt att hinna koppla av. Meditation är ett enkelt sätt att ta en stund för att fokusera på sig själv och det finns många vetenskapliga undersökningar som visar att meditation medför många fördelar för hjärnan och kroppen. Du får bättre minne, blir mer kreativ, mindre stressad, sover bättre, hjälper hjärtat, lindrar huvudvärk och minskar risken för depression.

Boken ”Paus” handlar om att hitta livets mellanrum. De där skarvarna mellan aktiviteter eller stunden mellan en in- och utandning. Ögonblick när allt är stilla. Vi kan alla behöva stanna upp ibland och njuta av de små sakerna i livet. För det är denna återhämtning som gör hela skillnaden. Morgonens yogastund, rasterna på jobbet som tar bort ömhet i rygg och nacke. Tuppluren och meditationen.

Men att börja meditera och träna på att leva här och nu, att lyssna till sig själv, till kroppens signaler och vara lyhörd för behoven, är svårt. I ”Mindfulness i vardagen” utgår Ola Schenström från vardagssituationer och beskriver hur vi kan lära oss att se dem på ett nytt sätt, tänka om och göra klokare val. Genom övningar som gör det möjligt att börja i det lilla, i vardagen, och praktisk handledning blir boken en följeslagare, från att du vaknar på morgonen tills du somnar på kvällen. Slappna av, varva ner och lär dig allt om mindfulness, så kommer du märka stora skillnader i hur du mår, varje dag, resten av livet.

Till shoppen

4. Revolutionera ditt sexliv

Vill du tända på gnistan där hemma i sänghalmen riktigt ordentligt? Eller är du rätt nöjd med det du har, men sugen på att prova något nytt? Bästa tipset? Sexspelet som säljer slut fortare än du hinner säga ”Kom älskling!” Ja, du läste rätt, just nu finns det något som alla vill ha och det är vinnaren av ”Adult Board Game of the Year”- det erotiska spelet Monogamy. Dämpa belysningen, stäng av telefonen och gör er klara att spela det hetaste spelet någonsin. Under spelets gång får du och din partner uppleva nya, spännande idéer och utmaningar som är indelade i tre tilltagande nivåer: Intimate, Passionate och Steamy. När spelet är avgjort får vinnaren välja att uppleva en av femtio himlastormande fantasier. Perfekt för dig som vill testa något nytt, uppleva något annat och ta din relation med din partner ett steg längre. Det kan revolutionera ditt sexliv redan idag.

5. Byt till bambupapper

Har du lite smygande klimatångest ibland? Vill du gärna leva lite bättre, men vet inte hur? Känns det som att alla stora förändringar kräver stora uppoffringar? Så är det inte! På några enkla sätt kan du faktiskt göra väsentlig skillnad, till exempel genom något så simpelt som att byta toalettpapper. Detta miljövänliga toalettpapper är naturligt allergivänligt och lika mjukt som en bambuälskande panda. Pappret är tillverkat av 100 % hållbart skördad bambu utan otäcka kemikalier vid tillväxt eller produktion. Mjukt och vårdande samtidigt som det gör skillnad för miljön. Ett smidigt och smart sätt för dig att göra skillnad på något du använder varje dag, utan att egentligen ändra på dig. Har du aldrig provat bambupapper förut? Testa 48 rullar nu!

6. Börja med yoga

Avslappning i vardagen kan göra underverk för hälsan och humöret. Yoga är bra för att slappna av och minska stress, samtidigt som mycket inom yoga handlar om balans, något vi behöver mer i takt med att vi blir äldre. Yoga underhåller kroppens system, kopplingen mellan hjärnan, nervsystemet och musklerna. Yoga kan även motverka depression och hjälper dig att få lägre blodsocker och blodfetter, sänkt kortisol, lägre blodtryck, bättre sömn, bättre minne, starkare immunförsvar, bättre självförtroende och bättre hormonbalans.

Perfekt för dig som vill börja med en ny hälsosam livsstil. Börja med att avsätta tio minuter om dagen för att fokusera bara på dig och ditt välmående. Ju längre du upprätthåller den goda vanan, desto bättre kommer du må för varje dag. Här nedan hittar du två sköna yogamattor i hög kvalitet och rätt inspiration i form av två bra böcker med yoga-övningar, för både nybörjare och proffs.

Till shoppen

7. Ta tag i din ekonomi

En bra ekonomi ger trygghet inför framtiden, men en bra ekonomi kan också göra stor skillnad i ditt vardagliga liv. Om du har mer kapital att röra dig med blir det enklare att göra bra val, som att handla bättre mat och äta mindre halvfabrikat, vilket främjar din hälsa. Men hur ska man göra för att förbättra sin ekonomi? Behöver man köpa aktier och be chefen om löneförhöjning? Nej, det finns flera enkla saker du kan göra för att se över din ekonomi och få mer pengar över.

Börja med att se över dina lån och skulder. Har du många dyra smålån som hopar sig på hög och genererar stora fakturor med sina olika räntor? Samla dina lån med ett större lån med bättre ränta hos Lendo, så kommer dina utgifter minska rejält.

Se sedan över ditt elavtal. Kanske betalar du alldeles för mycket? Kundkraft hjälper dig att jämföra olika elavtal och förhandla fram det bästa alternativet för dig. På så sätt kan du få miljövänlig el som sparar dig många hundralappar varje månad.

Ta sedan en titt på ditt sparande för att kunna göra en långsiktig plan. Hur placerar du dina pengar idag? Vad krävs för att få pengarna att växa? I boken ”Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor” får du lära dig hur du tar kontroll över din ekonomi och gör det bästa av det du redan har. Och i ”Börspsykologi” finns komplicerade metoder på lättillgängliga och övergripande sätt för alla att ta till sig. Den går igenom viktiga ekonomiska delar och guidar dig att förstå dig själv, marknaden och därmed nyckeln till mer lyckade investeringar. Köp dem här nedan!

Till shoppen

8. Rör på dig varje dag

Tjugo minuters rörelse varje dag sägs vara det som krävs för att upprätthålla en hälsosam livsstil. Det kan låta mycket, men om man tänker efter så räknas ju faktiskt all typ av rörelse. Morgonyoga, en promenad på lunchen, några enkla styrkeövningar hemma i vardagsrummet eller en joggingrunda efter middagen. Att stå upp och arbeta är ett annat sätt att hålla igång kroppen, speciellt nu när många jobbar hemifrån och sitter ner större delen av dagen. Om du ändå måste sitta ner är det bra att resa sig ibland och skapa lite blodcirkulation i kroppen. Ett annat bra tips är att göra träning till en del av arbetsdagen. Stolgymmet fäster du enkelt på kontorsstolen för en smart och smidig träningsform. Träningen motsvarar 2-9 kg hantel per arm och är enkel att utföra mellan möten.

Håll igång under dagen med ett smart stolgym.
Håll igång under dagen med ett smart stolgym.

Du får en träningsbok med tips och en bruksanvisning så du enkelt kommer igång. Svårare än så behöver det inte vara att göra en liten förändring som gör stor skillnad. Köp ditt stolgym här - passa på innan de tar slut i lager! [Extern länk]

9. Återhämta dig ordentligt

En stressad och spänd kropp är en olycklig kropp som lättare drar på sig skador vid nästa träningstillfälle. Se till att ta hand om dig, varje dag, så minskar du risken för utslitning och presterar bättre på nästa pass. Men knappast någon har tid eller råd att gå till en professionell massör flera gånger i veckan. Med smarta massageverktyg kan du lösa återhämtningen själv, enkelt hemma i soffan.

Massagepistolen Hypervolt hjälper till att snabba upp både nedvarvning och uppvärmning. Den fungerar över hela kroppen, men framförallt i benmuskulaturen och vid spänningar och värk i axlar och nacke. Den är enkel att använda och passar både elitidrottare och den som jobbar mycket, vardagsmotionärer och den som letar ett bra massageverktyg. Många svenska idrottsstjärnor använder massagepistolen för ökad blodcirkulation och snabbare återhämtning. Prova du också för ett rörligare liv - nu till kampanjpris!

Tips! Nu finns även en mindre variant av massagepistolen, nämligen Hypervolt GO. Den är lättare, smidigare och enkel att ha med sig på resande fot. Köp den här.

Publisert:

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Julklappstips 2021 - Årets tips på julklappar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vevradio med mobilladdare: Så funkar den

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Hundprylar: Här är sakerna alla hundägare behöver

Torr hud på vintern - 9 bra tips för att slippa torr hud

Boktips: 8 inspirerande böcker inför 8 mars

Barn- och ungdomsböcker: Tips på bokrean

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Skaffa ny hobby? Här är bästa tipsen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Pop It Fidget Toy: Leksaken alla vill ha

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Experten: Så lär du ditt barn att plugga smartare

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Böcker för dig som är gravid

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Böcker som ger smartare barn - 7 tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Bokrean 2022 – Fynda dina favoritböcker här

Romaner och deckare: Årets boktips på bokrean

Sportlov: 7 bra saker till sportlovet

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Böcker alla föräldrar borde läsa

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Boktips: 7 riktigt spännande deckare

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Nya böcker: Vårens heta boktips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sommarläsning: Här är bästa tipsen!

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sommarlovsläsning: Boktips till barn

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Biografier: Boktips för spännande läsning

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Böcker som får barnen att somna

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så hjälper du barnen med läsningen: 5 knep

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Leksaker som ger dig smarta barn: 7 tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

9 tips på presenter till mamma på mors dag