Pappan som sover på sjukhusgolvet hyllas

”Det här är vad det innebär att vara pappa”

Publicerad:
Uppdaterad:

Relation | Family

En bild på en sovande pappa har spridits i sociala medier. Vissa kan tro att han har släppt sitt föräldraansvar, men enligt mamman Sara, är så inte fallet.

– Jag la upp bilden för att tacka honom från botten av mitt hjärta, för jag vet att jag inte visar honom tillräckligt hur fenomenal han är som pappa och make, säger hon till Good morning America.

En bild på en pappa som ligger och sover på sjukhusgolvet har spridits på Facebook.

Pappan på bilden heter Joe Duncan. Det är hans fru Sara Duncan, från Missouri i USA, som fotat honom när de var med deras yngsta barn på sjukhuset.

– Jag la upp bilden för att tacka honom från botten av mitt hjärta, för jag vet att jag inte visar honom tillräckligt hur fenomenal han är som pappa och make, säger hon till Good Morning America.

Foto: Skärmdump

För vissa kan bilden föreställa en pappa som sover medan mamman måste hålla sig vaken för att hålla deras sovande bebis på akuten klockan två på natten, skriver hon i sitt inlägg. Men det är inte vad hon ser:

Jag ser en pappa som sover på ett hårt golv på akuten efter att i en månads tid jobbat tolvtimmars-pass sex dagar i veckan men trots det vägrar låta oss åka till sjukhuset själva (…). Detta är kärlek. Det här är vad det innebär att vara pappa”.

Det hela utspelade sig den 23 mars när Joe kom hem från sitt långa arbetspass. Sara sa att hon skulle ta deras dotter till sjukhuset då hon hade svårt att andas. Hon bad Joe stanna hemma, då han skulle jobba ett morgonpass bara några timmar senare. Men han vägrade.

– ”Nej, ni åker inte in själva”, sa han, berättar Sara.

I stället bytte han om till nya rena arbetskläder och körde dem till sjukhuset, som ligger en timme bort från deras hem.

När hon såg honom ligga på golvet med bilbarnstolen som kudde kände hon en enorm kärlek.

– Jag kände hur tacksam jag är över att ha honom och att jag aldrig skulle vilja leva utan honom.

– Föräldraskap är tufft, jag kan inte tänka mig att göra det utan honom. All respekt till alla ensamstående mammor. Jag har en man som lagar mat, städar, byter blöjor och badar barnen och jag är ändå utmattad.

I kommentarsfältet hyllar många Joe men också sina egna partners. Någon påpekar dock att han inte förtjänar något speciellt pris, då han bara gör det en förälder bör göra.

Dessutom har fotot väckt en diskussion om jämställt föräldraskap, något som inte är självklart i alla relationer, skriver Good Morning America.


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY