Klimatsmarta julklappar: 7 prylar för både dig och miljön

Hållbara presenter till den som har allt

Publicerad:

Kommersiell text (läs mer här)

Att hitta den perfekta julklappen kan vara svårt, speciellt om man försöker hitta gåvor som gör mindre klimatavtryck än andra.

Här är 7 bra tips på hållbara prylar som kan vara lite bättre för miljön.

Stora startpaketet för plastbantaren

Foto: Refo

Ett klimatsmart alternativ för matförvaring. Små dukar av återbrukat tyg, impregnerade med bivax blir ett miljövänligt och hållbart alternativ till plastpåsar och plastfolie. Perfekt både hemma och när du är på resande fot. Alla textilier är återvunna och finns i olika färger och storlekar för olika sorters livsmedel.

Börja banta plastförbrukningen med startpaketet här nedan - eller prova kaffefilter i tyg - just nu till kampanjpris.

Laddar ...

Bokashi 2.0 - gör din egen jord!

Foto: Bokashi

Bokashi 2.0 är en ny generation kökskompost som passar dig som vill ha en smart och effektiv behållare i ditt kök. Hinken har en en innerplatta som sugs fast i behållaren i höjd med matresterna för att stänga ute luft och pressa ihop resterna. Extremt lite syre kommer in vilket gör processen väldigt effektiv medan matresterna blir torrare än i en vanlig hink, vilket betyder mindre risk för dålig lukt.

Ett klimatsmart sätt att förbättra odling i trädgård och grönytor är kombinationen av bokashi och biokol. Bottna din bokashi-hink med biokol så laddar du biokolen med näring och mikrober som gör nytta i jorden. Biokolen fungerar som näringsreserv och håller växterna i perfekt skick hela säsongen. Resultatet blir en svart jord som är oerhört näringsrik, ger jorden nytt liv och medverkar till frodigare växtlighet. Hållbart producerad och godkänd för ekologisk odling.

Skaffa ditt Bokashi-startkit till kampanjpris här.

Laddar ...

Toalettpapper i bambu

Foto: A good company

Toapapper i bambu? Javisst! Här är ett miljövänligt papper som är naturligt allergivänligt och lika mjukt som alla andra, om inte mjukare. Pappret är tillverkat av 100 % hållbart skördad bambu utan kemikalier, vilket är bättre för både dig och klimatet. Kanske en lite annorlunda gåva, men det är ju ofta sådana julklappar man brukar komma ihåg.

Köp dina rullar till kampanjpris här - 15 % rabatt!

Laddar ...

Tips! Vill du även passa på att byta ut dina trista plastflaskor där hemma? Prova denna flaska i högkvalitativt återvunnet stål - lätt att bära, enkel att diska i maskin och lite bättre för klimatet.

Laddar ...

Stol i ekologiskt trä

Foto: EcoFurn

EcoChair från EcoFurn är en ekologisk vilstol, tillverkad av endast lärkträ och hamparep. Stolen behöver aldrig behandlas och ska heller aldrig behandlas då lärkträ har en naturlig olja i sig. Den kan stå ute hela året och kommer till slut få en fin, grå färg av naturens egna hjälpmedel. Funkar lika bra på vintern som på sommaren. En stabil och hållbar möbel som i princip aldrig behöver bytas ut.

Här är ett paket med två vilstolar med tillhörande nackkuddar + ett praktiskt sidobord i samma material - nu till kampanjpris.

Laddar ...

Halsduk i kashmir

Foto: Movesgood

Shoppa lite mer hållbart med halsduk i mjuk kashmir och bambuviskos från Movesgood. Halsduken är unisex, finns i flera färger och levereras i miljövänlig förpackning. Movesgood är ett företag som bara använder miljövänliga material och metoder, de har partnerfabriker med bra arbetsförhållanden och försöker minska sin klimatpåverkan utan att kompromissa med design och kvalitet.

Köp halsduk i julklapp här - just nu till kampanjpris.

Laddar ...

Ekologiskt tyngdtäcke

Foto: Qoali

Högpresterande tyngdtäcke som finns i tre olika vikter. Med vaddering av mullbärssilke i premiumkvalitet sover du lugnt och skönt med tyngden av glaspärlor uppdelade i 130 sektioner. Tyngden är fördelad strategiskt så att du har rätt tyngd över kroppen och mindre i ytterkanterna för bästa effekt.

Mullbärssilke är ett av världens mest andningsbara material som gör att temperaturen regleras naturligt. Täckena innehåller 100 % ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull odlad i Indien, för rättvisa arbetsförhållanden för bomullsodlarna.

Köp ditt täcke inför en kall vinter här - nu till kampanjpris.

Laddar ...

Smarta kökssaker i rostfritt stål

Foto: Ekokul

Skippa plasten där hemma och satsa på hållbara köksprodukter i rostfritt stål som enkelt går att diska och återanvända. Ofta mer ekonomiskt hållbara än den traditionella engångsplasten och roliga som julklappar.

Hitta dina favoriter i rostfritt stål till kampanjpris här.

Laddar ...

Årets mest unika julklapp: En hälsning från en kändis

Vill du ge bort något riktigt unikt med väldigt litet klimatavtryck? Satsa på en hälsning från en kändis! Välj bland fotbollsstjärnor, matprofiler, tv-personligheter eller hockeyproffs. Du beskriver vem som ska få hälsningen och kändisen levererar en rolig och personlig video tillbaka. Perfekt julklapp till den som har allt.

Välj kändis och beställ hälsning här.

Laddar ...

Vill du välja bland ännu fler kändisar? Kolla in hela utbudet och beställ enkelt här!

Extra-tips: Klimatsmarta kokböcker

Tänk på klimatet i köket och släng inget i onödan. Med rätt recept och taktik kan man laga god och hälsosam mat och dessutom göra en insats för klimatet. En rolig julklapp som kan inspirera till lite bättre matlagning.

Här kan du köpa bra kokböcker för ett lite bättre klimat.

Laddar ...
Publicerad:

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY