Mejla

Alexander och Malin Karim

Toarullsbunkring är ute – nu åker vi på skidsemester

Karims om livet hemma och nya sätt att tjäna pengar

Publicerad:
Uppdaterad:
Paret Karim skriver om att bunkra toapapper och tjäna pengar som mimartist.
Foto: Getty
Paret Karim skriver om att bunkra toapapper och tjäna pengar som mimartist.

Ett par.
En pandemi.
Ett samtal.
Total idioti.

Alex: Jaha, vad gör vi? Köper toapapper? Är lös i magen ett av symtomen på Corona eller? Kanske ska skaffa ett par rullar?

Malin: Nej, nej, det är såå vecka 11. Nu bunkrar vi pasta och åker på hälsovådliga skidresor. 

Alex: Ah. Trendkänslig som alltid hör jag. (viskar) Jag har en rulle under sängen om det kniper. Säg inget till de små. De klarar sig. Små rumpor. Mig vill ingen se otorkad, det vill jag lova.

Malin (scrollar instagram): Kolla alla nybörjare som ska jobba hemma nu. De klagar på ensamhet, ont i ryggen och oergonomiska arbetsställningar. Ha! Jag har inte gått upprätt sen 2016. Lägg till en gamnacke på det. Veklingar. 

Alex: Funderar på gatuteater. Men för vem? För vem, Malin!? En skådespelare måste agera! Det här är ovärdigt. Min själ tynar bort. 

Malin: Äh, du är skådis, du hade ingen själ till att börja med. Men jag vet inte vad vi ska göra? Du kanske kan köra ut mat eller något? Eller oh! Jag vet! Om jag säger pantomim vad säger du då?! 

Alex: ----

Malin: Alex?

Alex:----

Malin: Alex vad gör du? Och varför har du bytt om?

Alex:---- (Viskar) pantomim…  Kolla – ”Fast i en låda”… ”Drar ett osynligt rep”… ”Går nerför trappan” ”Hej då, vis ses i… källaren”. Helt okej eller?

Malin: (Tyst en stund.) Vi får nog tänka om… Kan vi sälja ett barn? Nej, det är klart vi inte kan. Det vet jag. Skojade bara. Eller… Nej. Skojskoj. Skoj. Jag ska säga dig vad som inte är skoj. Corona. Inte skoj. Men du, Louie är ju ganska musikalisk och gullig. Vi kanske kan ställa ut honom vid Ica så får han sjunga ihop lite? Om nu inte dina produktioner kommer igång snart. Lysande drag att göra detta till ett ”jobbautomlandsår” förresten. Corona ba: Det ska vi nog bli två om! (Suckar från djupet av sina mjukisbyxor.) 

Alex: Branschen kommer igång igen, lovar. När som helst. Kulturen är en samhällsviktig funktion! När som helst säger det bara PANK! Eller jag menar PANG! Har jag sagt att jag kan jonglera… hjälpligt…?

Malin: Men du, en podd? Vad säger du om det? 

Alex: Podd! Jag är på! När, var, hur, varför?! Och framför allt, hur jobbar man med mim i en podd???

Malin: Lägg ner mimet nu. Podd, bra. Jag skriver ner det här. Vi måste ha en signatur. Hmmm.. Oh! Vad sägs om…nynnar… 

Alex: Mmmm ( Svänger med i takt.) Jag gillar! Men den känns bekant…

Malin: Nej f*n. Det är ju signaturen till Greta Gris… 

Alex: Ah, lätt hänt. Den är väldigt svängig. Fastnar direkt. På tal om Greta Gris, kommer inte barnen hem snart? 

Malin: Va? Nä? De är väl redan hemma. Eller? Går de ens i skolan? Gymnasiet är stängt men så gamla är de väl inte? Alltså den här karantänen börjar tära på närminnet. 

Alex: Tror du de kommer gilla ”Fast i en låda”?

Och så där fortsatte de. Ingen vet hur länge. Ingen vet hur det gick. Fick de nya jobb? Slog Alex igenom med sin pantomim? Och hur gick det med podden? Många frågor och det enda vi vet med säkerhet är att Greta Gris fortfarande går. Och går. Och går. I all evighet. Oink. 


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

LÄS VIDARE

Av: Alexander och Malin Karim

Publicerad:

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY