Farlig matstol för barn återkallas

Företagets vd: ”Vissa kunder kan ha sålt den vidare”

Publicerad:
Uppdaterad:
Här är stolen som återkallas.
Foto: Skärmbild Jollyroom
Här är stolen som återkallas.

Småbarn | Family

Företaget Jollyroom återkallar farlig matstol för barn som bland annat kan orsaka fallskador och göra att barnet riskerar bli strypt.

Företaget Jollyroom återkallar samtliga matstolar av det egna märket JLY, skriver Konsumentverket på sin hemsida. Det är en förnyad återkallelse då återkallelsen pågått sedan oktober 2018 – detta för att nå ut till fler kunder som kan tänkas ha stolen. Matstolen har sålts sedan början av 2016 och fram till mars 2018.

Enligt vd:n Ole Sauar har de tidigare kontaktat de kunder som köpt den där den saluförts men det kan vara de som missat återkallelsen.

– Vissa kunder kan ha sålt den vidare, det gäller att informationen sprider sig till de personer som kan ha köpt den i andra hand, säger Ole Sauar.

Foto: Fredrik Sandberg / TT
Samtliga exemplar av stolen från Jollyroom återkallas. Arklivbild.

Barnet kan strypas

Anledningen till återkallelsen är att fästen till stolens sitt- och fotplatta kan gå sönder, något som kan leda till fallskador.

Stolen ska även vara utformad på ett sätt som gör att barn som sitter i den kan strypas om det fastnar med huvudet under en bygel.

– Jag känner inte till några olycksfall med stolen. Men den håller inte säkerhetskraven vi har, säger Ola Sauar.

Det här gäller stolar med artikelnummer 418144, 418145 respektive 418146. Konsumenter som har köpt stolen uppmanas att omedelbart att sluta använda den och kontakta Jollyrooms kundservice.


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Vill du få ännu fler artiklar och erbjudanden från Aftonbladet Family? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev med artiklar, poddar och mycket mer!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY