Nyårslöfte: 7 tips på löften - så gör du för att hålla dem

Hälsa, relationer och utmaningar

Kommersiell text (läs mer här)

Nytt år, nya möjligheter. Börja träna, äta bättre, ta hand om relationer.

Vad har du för nyårslöfte?

Här är 7 tips på nyårslöften och allt du behöver för att lyckas hålla det.

Ett nyårslöfte är ett löfte som avläggs av någon på nyårsafton, som ett sätt att förändra sin livsstil på ett positivt sätt. Löftet behöver nödvändigtvis inte vara enkelt, utan handlar ofta om någon form av utmaning, till exempel sluta röka, springa ett motionslopp eller uppnå någonting annat man tidigare inte klarat.

Ett vanligt misstag många gör är dock att välja ett alldeles för svårt nyårslöfte, någonting som nästan alltid resulterar i att man inte klarar sitt löfte. Om du aldrig löptränat i hela ditt liv så kan ett nyårslöfte på fem löprundor i veckan bli svårt.

Välj något du brinner för

Den bästa taktiken för att hålla nyårslöften är att välja något lagom svårt, som ändå utmanar dig. Det är också viktigt att du väljer något du faktiskt brinner för. Om du inte bryr dig om att lyckas, kommer du heller inte att kämpa för det.

Här är 7 vanliga nyårslöften och hur du kan göra för att hålla dem.

Nyårslöfte 1: Äta mer hälsosamt

Så klarar du det: Välj rätt kokbok

I kokboken ”Det goda livet” vill Tareq Taylor och Sara Ask inspirera och vägleda alla som vill förbättra sin hälsa genom maten. Tillsammans har de gjort en gedigen kokbok med mat för hela dagen och hela veckan, ja, hela livet, varvat med peppande fakta om hur maten kan påverka vår hälsa.

Genom att göra mindre (eller större) förändringar i vår livsstil kan vi faktiskt uppnå stora hälsovinster. Recepten är enkla att följa, maten är färgglad och vacker och består av mycket grönsaker, frukt, baljväxter, fisk, skaldjur, nötter, frön och nyttiga oljor - och mindre mängder kyckling, rött kött, charkprodukter och socker.

Dietisten Sara Ask står för hälsofaktan och går in på hur vi människor fungerar och varför vi äter det vi äter. Varför har vissa lätt att hålla vikten och andra inte? Och hur byggs en bra måltid upp egentligen? I den här boken finns många bra svar för ett mer hälsosamt 2021. Handla den enkelt här nedan.

Det goda livet

Taylor, Tareq / Ask, Sara

Det goda livet

259,00 kr279,00 kr

Läs mer

Till shoppen

Vill du ha fler hälsosamma mat-tips?

Här hittar du böckerna du behöver för att få en ordentlig nystart på 2021.

Nyårslöfte 2: Börja spara

Så klarar du det: Kom igång idag

Spara pengar är inte alltid enkelt. Men ett av de bästa tipsen är att helt enkelt bara komma igång. Du behöver inte ha mycket pengar för att börja spara, det viktigaste är att du har viljan att få pengarna att växa. Så ta makten över ditt sparande redan nu på ett enkelt, digitalt och prisvärt sätt.

Med Nordnet får du gratis aktiehandel, förslag på fonder och personlig service. Det är helt kostnadsfritt att bli kund och du behöver inte byta bank eller fylla i krångliga blanketter. Du kommer enkelt igång med ditt nya sparande inför 2021 - ett bra sätt att hålla ditt nyårslöfte och få en bättre ekonomi på köpet.

Bli kund hos Nordnet här - det är gratis och tar bara några minuter. [Extern länk]

Vill du ha fler tips på hur du maxar sparandet?

Här hittar du tips och råd för en bättre ekonomi under 2021.

Nyårslöfte 3: Börja träna

Så klarar du det: Gör träningen till något enkelt

Att börja träna kan ibland kännas svårt, speciellt om du aldrig tränat tidigare. Hur funkar det med gym och hur löptränar man egentligen? Men om du gör träningen till något enkelt och en del av vardagen, blir det mycket lättare att hålla ditt löfte.

Nu är dessutom hemmaträning populärare än någonsin och i den här boken får du Sofia Åhmans smarta och effektiva pass med bara kroppen som redskap. Du kan med andra ord träna precis där du är, när du vill. Du får tips och råd på hur du gör för att undvika vanliga problem och lär dig allt om alla fantastiska effekter träning har på kroppen.

Boken väcker träningsgnistan i dig till liv – eller får dig i alla fall ut och igång, så att du kommer lite närmare ditt mål att klara nyårslöftet för 2021. Köp boken till kampanjpris här nedan!

Nyårslöfte 4: Spendera mer tid i naturen

Så klarar du det: Fixa rätt utrustning

Under 2020 ökade viljan att spendera tid i naturen och upptäcka nya platser. Med rätt sorts utrustning blir det enklare för dig att vara utomhus utan att behöva tumma på några bekvämligheter.

Med en vevradio med USB-uttag för laddning slipper du oroa dig över att få slut ström i mobiltelefonen. Vevradion fungerar även som nödradio, vilket innebär att det går att leta upp kanaler även om mottagningen är dålig där du befinner dig.

Radion har ett stort inbyggt batteri (2000mAh), tydlig och enkel batteriindikator, samt en solcellspanel på 0,3W som underhållsladdar radion när den står i direkt solsken. Det finns även en LED-lampa som lyser upp i mörkret. Praktisk pryl i båten, i skogen och på stugan. Handla den här, för ett liv i naturen under 2021.

Nyårslöfte 5: Sluta äta socker

Så klarar du det: Lär dig hur du gör

Att sluta äta socker helt och hållet är praktiskt taget omöjligt, då naturligt socker finns i mycket av det kroppen behöver för att fungera. Men det onödiga sockret, det farliga sockret, som enligt forskare kan öka risken för migrän, övervikt, diabetes typ-2 och depression, är det enklare att trappa ner på. Men hur gör man?

I ”Sockerfria kokboken” får du 111 enkla recept på varierade måltider för både vardag och fest. Perfekt för dig som är sockerkänslig, sockerberoende, glutenintolerant, vill undvika bröd och mjöl, har diabetes typ-1 eller -2 eller bara vill vara säker på du äter hälsosamt.

Här finns även fakta om vad du behöver äta varje dag för att må bäst, matnyttiga tips om hur du kommer igång, extra tips för barnen och en inköpslista. Läs och inspireras av författarnas egna favoritrecept med kött, kyckling, fisk, skaldjur, äggrätter, tillbehör, såser, röror och drycker. Handla boken här nedan.

Nyårslöfte 6: Njut mer av livet

Så klarar du det: Planera in tid för kärlek

Vardagen är full av jobb, stress och andra måsten. Att ta vara på livet lite extra och våga unna sig njutning kan därför vara ett både roligt och hälsosamt nyårslöfte. Avsätt tid för dig och din partner och ta hand om varandra under 2021.

Prova vinnaren av ”Adult board game of the year”. Dämpa belysningen, stäng av telefonen och gör er klara att spela det hetaste spelet någonsin. Här får ni uppleva nya, spännande och roliga utmaningar. När spelet är avgjort får vinnaren välja att uppleva en av femtio himlastormande fantasier.

Spelet innehåller 390 olika idéer och utmaningar i tre tilltagande nivåer: Intimate, Passionate och Steamy. Ta spelpjäsen och flytta den över rutorna, svara på frågor och ta dig an olika sorters utmaningar, för en helkväll full av njutning. Köp spelet här - just nu till kampanjpris!

Nyårslöfte 7: Börja med yoga

Så klarar du det: Skaffa rätt inspiration

Letar du en ny, hälsosam vana inför 2021? Har du ibland värk i musklerna och behöver du hitta sätt att koppla av och varva ner? Prova yoga!

Forskning visar nämligen att yoga ökar välbefinnandet, ger ökad stresstålighet, hjälper vid depression och oro och minskar risken för hjärt-kärlsjukdom. Yoga har även bevisad effekt på smärta, framför allt när det gäller värk i nacken, den nedre delen av ryggen och vid spänningshuvudvärk. I den här boken får du praktiska tips på enkla yogaövningar och strategier du kan använda för en hållbar hälsa och för att förebygga vanliga sjukdomar - yoga kan alltså göra dig stark i både kropp och sinne.

Boken passar båda dig som är van motionär och dig som är ny inom träning, alla kan uppleva och njuta av effekten av ett yogapass. Beställ boken här nedan och kom igång direkt med ditt nya yoga-liv.

Vill du läsa mer om hälsa och välmående? Här hittar du fler tips och råd på hur du får en bättre start på 2021.

Publisert:

Aftonbladet

/

Family

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Så skadar era gräl barnen

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Nyårsafton

Hälsa

Relationer

Träning

Tareq Taylor

MER OM FAMILY

Julklappar för träning: Årets hälsosamma julklappstips

Smarta sätt att enkelt förändra ditt liv - 9 tips

Nyår: Här är allt du behöver

Prepping 2021: Smarta prylar för ett liv i naturen

Alla hjärtans dag-present: Sexleksaker

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Hundprylar: Här är sakerna alla hundägare behöver

Äntligen är den här - Bokrean 2021

Julkalender - Lucköppning varje dag fram till jul

Alla hjärtans dag-present: Här är årets tips

Singel på alla hjärtans dag: 7 bra tips

Alla hjärtans dag-present: Tips till honom

Barn- och ungdomsböcker: Tips på bokrean

Boktips: 8 inspirerande böcker inför 8 mars

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Julklappstips 2021 - Årets tips på julklappar

Melodifestivalen: Här är allt du behöver

Alla hjärtans dag-presenter: Tips till henne

Romaner och deckare: Årets boktips på bokrean

Torr hud på vintern - 9 bra tips för att slippa torr hud

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Klimatsmarta julklappar: 7 prylar för både dig och miljön

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Böcker som får barnen att somna

Sportlov: 7 bra saker till sportlovet

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Julklappar till honom - 7 presenter till alla män

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Julklappar med direktleverans – 7 snabba tips

Broddar och vevradio: Så klarar du snö och kyla