"Tim – Biografin om Avicii" släpps i november

”Ärlig bild av Tim och hans sökande”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Albert Bonniers Förlag

Kommersiell text (läs mer här)

16 november 2021 utkommer biografin om Tim Bergling och hans liv.

Musikalisk visionär och stjärnproducent - och samtidigt en ung man som blev vuxen i ett omänskligt tempo.

Här kan du förhandsbeställa boken.

Den 16 november 2021 utkommer den auktoriserade biografin om Tim Bergling. Boken skildrar en musikalisk visionär som genom sin känsla för melodier definierade epoken då svensk och europeisk housemusik tog över världen.

Biografin är skriven av Måns Mosesson, journalist på Dagens Nyheter, som bland annat har fått Stora journalistpriset. Mosesson har genom intervjuer med Tims familj, vänner och musikerkollegor kommit stjärnproducenten in på livet.

– Det är nästan svårt att greppa hur stor påverkan Tim Bergling hade, både på musikindustrin i stort och på sina fans över hela världen. Författaren Måns Mosesson har rest i Tim fotspår jorden runt, från barndomens gator i Stockholm till Miami, Ibiza och Los Angeles, för att kunna ge en fördjupad och komplex bild av Tims liv och verk, säger Kerstin Almegård, förläggare Albert Bonniers Förlag i ett pressmeddelande.

Foto: Amy Sussman / TT NYHETSBYRÅN

Biografin ger en ärlig bild av Tim och hans sökande och väjer inte för svårigheterna han kämpade med. Tim var inte bara en framgångsrik stjärnproducent, han var även en introvert, ung man som blev vuxen i ett omänskligt tempo.

Tim slutade turnera sommaren 2016 och knappt två år senare tog han sitt liv. Intäkter från försäljningen av boken går till stiftelsen Tim Bergling Foundation och dess arbete med att förebygga bland annat psykisk ohälsa och självmord.

Här kan du förhandsbeställa boken.

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY