SVT: Här är tittarnas favoriter bland julkalendrar

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:
Sunes jul, Trolltider och Mysteriet på Greveholm – vilken är din favorit bland julkalendrarna?
Foto: ROMAN KACZMAR/TT
Sunes jul, Trolltider och Mysteriet på Greveholm – vilken är din favorit bland julkalendrarna?

Relation | Family

Teskedsgumman, trolltider, Selmas saga, Kaspar i Nudådalen och Barnen i höjden – vilken julkalender genom tiderna är din favorit?

Om man frågar SVT är Trolltider, Sunes jul och Mysteriet på Greveholm i alla fall väldigt populära.

På söndag drar årets julkalender igång som heter ”Panik i tomteverkstan” i SVT något som är en höjdpunkt för många familjer, framför allt barn. Om det blir en ny favorit bland tittarna återstår att se. Den har en rad andra julkalendrar att konkurrera med, sedan år 1960 har SVT visat julkalendrar under december månad – den första hette Titteliture.

Vilken julkalender är egentligen den populäraste om man frågar svenska folket? Det är inte en helt lätt fråga att ge svar på enligt talespersonen på SVT:s pressdesk. Detta för att man inte riktigt gjort sådana mätningar. Men om ser till en omröstning som SVT gjorde nyligen på sin Facebooksida är det några kalendrar som verkar lite mer omtyckta, menar SVT:s medarbetare.

– Trolltider, Sunes jul och Mysteriet på Greveholm har länge varit populära bland de äldre kalendrarna och bland de nya är Tjuvarnas jul en favorit.

Även de julkalendrar som finns i SVT:s tv-tjänst Öppet arkiv indikerar vilka som är favoriterna bland tittarna. Vissa av dem finns alltid där, som Julens hjältar och Albert och Herberts julkalender. Och vissa tillkommer den första december i år som Ronny och Julia och Julvideor ur Kurt Olssons julkalender.

Laddar Live Upplevelse

  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY