Alla förlorar på SD:s politik

Fredrick Federleys (C) slutreplik om Brexit till Sverigedemokraterna

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Om vi ger mer makt till den sverigefientliga politik som Sverigedemokraterna och deras vänner driver kommer vi bli förlorare. Låt oss istället, genom centerpartistisk politik, samarbeta och vinna, skriver Fredrick Federley (C).
Foto: BJÖRN LINDAHL
Om vi ger mer makt till den sverigefientliga politik som Sverigedemokraterna och deras vänner driver kommer vi bli förlorare. Låt oss istället, genom centerpartistisk politik, samarbeta och vinna, skriver Fredrick Federley (C).

SLUTREPLIK. Sverigedemokraternas svar på min artikel i Aftonbladet är bara en påminnelse av det vi redan vet, att de är ett parti vars främsta drivkraft är faktaresistens och målet politiskt kaos, förtäckt med titeln ”folkviljan”.

Precis som med brexit innebär Sverigedemokratisk politik en loose-loose-situation. Alla förlorar och Sverige blir ett sämre land.

Få gillar politiker som inte håller sig till sanningen. Trots det är det så som SD och deras systerpartier verka bedriva sin politik. Något vi inte minst såg under just brexitdebatten.

Sverigedemokraternas vänner i Brexitförespråkarna gjorde det till en sport att under valkampanjen sprida en ström av lögner, något som kampanjens ledare gjorde avkall på – efter att vallokalerna hade stängt.

När SD slänger med begrepp som ” den brittiska folkviljan” ska vi ta det med en näve salt. Trots alla lögner om EU, vill fortfarande en majoritet av britterna i dag vara med i EU.

Under själva brexit-omröstningen röstade bara 17 miljoner av totalt 46 miljoner röstberättigade britter faktiskt för att lämna EU – trots den vägg av falskhet kampanjen byggde på.

Oavsett land och namn, frodas populisterna i samma osköna mönster. De vill riva ner samhällen och skapa politiskt kaos. De förvränger sanningen.

Jag respekterar resultatet i Storbritanniens folkomröstning. Men jag är övertygad om att det är ett misstag i sällan skådat slag, som förstör för människors ekonomi och välstånd.

EU behöver bli mer effektivt. Men SD vill inte förbättra EU – de vill förstöra unionen. EU ökar tryggheten i vårt land och omvärlden. EU ger enorma värden till produkter som skapas på våra åkrar, fabriker och företag.

Om vi ger mer makt till den sverigefientliga politik som Sverigedemokraterna och deras vänner bedriver kommer vi bli förlorare. Låt oss istället, genom centerpartistisk politik, samarbeta och vinna tillsammans med våra europeiska grannar. Sveriges plats i Europa gör oss till bättre land.


Fredrick Federley, Europaparlamentariker (C)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en slutreplik. Läs hela debatten här

Gå med i vår opinionspanel du också

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publicerad:

LÄS VIDARE