Det här är nya Chromebook Plus

Google höjer ribban och siktar på framtiden

Annons: Detta är ett annonsinnehåll från vår partner. Texten är alltså ej skriven av Aftonbladets redaktion.

Helt nya Chromebook Plus kommer nu till Sverige. Fullpackad med kraft – och lika enkel att använda som tidigare.

Chromebook är en ny typ av dator, som sedan säljstarten 2011 blivit ett mycket populärt alternativ – mycket tack vare att den är enkel att använda och att du får mycket för pengarna. Chromebook har varit en perfekt match för bland annat studenter, elever och personer som lägger mycket av sin tid vid datorn online.

Nu kommer nästa steg i Chromebooks utveckling – nämligen ”familjen” Chromebook Plus. För att få kalla en dator för Chromebook Plus måste tillverkare som ASUS, Acer och Lenovo se till att prestandan möter höga minimikrav. Allt för att garantera användaren den bästa upplevelsen.

– Ska jag bara surfa och betala räkningar, då funkar en instegsmodell av Chromebook klockrent. Är jag däremot en person som kräver lite mer, då är det Chromebook Plus som gäller.

Rådet kommer från Sarah Nylén, säljare på Elgiganten, som till vardags guidar kunder rätt i teknikdjungeln och som har extra god koll på just Google Chromebook.

Klarar hårdare krav

Hon förklarar att märkningen Chromebook Plus gör det enkelt att välja dator och innebär att du direkt vet att det är en dator som klarar hårdare krav.

–  Med Chromebook Plus kan vi erbjuda Chromebook till kunder som behöver kraftfullare datorer, och som använder lite ”tyngre program” som exempelvis Adobe Photoshop. Dessutom är datorerna redo för mycket spännande AI-teknik som utvecklas av Google just nu.

Sarah Nylén, säljare på Elgiganten.

Gemensamt för både traditionella Chromebooks och Chromebook Plus är att de är enkla att använda, är säkra och snabba på att lösa sina uppgifter.

– Från instegsmodellerna upp till nya Chromebook Plus kan du känna dig trygg – på flera olika sätt. Bland annat finns ett inbyggt virusskydd, som är aktivt från det att du öppnar locket. Dessutom garanterar Google att operativsystemet kommer uppdateras i minst tio år från tillverkningen av datorn. Det ger en väldigt lång livslängd, det är en dator som kommer att hänga med länge, säger Sarah Nylén.

Eget operativsystem

Om man ska gräva i tekniska detaljer så har Chromebook ett eget operativsystem, som heter ChromeOS, vilket gör att den skiljer sig lite från konkurrensen.

– De senaste åren kan man se att Chromebook mognat betydligt och anpassats till hur vi använder datorer här och nu. Du kan till exempel använda datorn offline, Office-paketet fungerar utan problem och du kan koppla in externa tillbehör som mus eller hårddisk.

Smarta AI-funktioner

Det har varit svårt att undgå artificiell intelligens och maskininlärning den senaste tiden och hur AI kan göra våra liv enklare. Google satsar också stort på AI och framåt finns planer på att lägga till spännande AI-funktioner allt eftersom till Chromebook Plus. Redan från start finns två användbara AI-system inkluderade i Chromebook Plus, nämligen AI för bildredigering och AI för videosamtal – vilket innebär att du kan skapa bildmagi på två olika fronter.

Magiskt suddgummi

Har du inte tidigare stött på verktyget Magic Eraser så kan det verkligen framstå som magiskt. Med Magic Eraser tar du med hjälp av AI helt enkelt bort detaljer i foton som du inte gillar. Här kan du se ett exempel på hur verktyget suddar bort de andra skidåkarna i fotot.

AI för videosamtal

Videomöten är vardag för de allra flesta. Nytt för Chromebook Plus är att du kan aktivera Googles AI-funktioner även i andra mötesprogram och exempelvis reducera störande ljud, eller förbättra bilden med ett knapptryck.

”Extra allt”

Avslutningsvis rekommenderar Sarah Nyhlén att hålla utkik efter Chromebook Plus nästa gång du funderar på att köpa en ny dator.

–  Med Chromebook Plus får du lite extra allt, i både hårdvara och mjukvara, samtidigt som den är enkel att använda och prisvärd.

Publisert:

Följ ämnen i artikeln

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Vilma Stockvall, Madelene Politis och Elvira S Barsotti
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Support: Kontakta kundtjänst
AnvändarvillkorPersonuppgiftspolicyCookiepolicyRapportera fel Nyhetsbrev

OM AFTONBLADET