2018 – fullt av spännande bilnyheter

Av: 

Kristofer Gustafsson

2018 blir ett spännande bilår.
2018 blir ett spännande bilår.

Bilar

Sugen på ny bil – en Tesla eller Polestar?
2018 års bilnyheter blir många och annorlunda.
Här är några nymodigheter att se fram emot.

Planer på att köpa ny bil? Det ser ut att bli ett spännande motorår. Många bilnyheter att se fram emot. Elbilar med längre räckvidd, nya suvar och ökad privatleasing är tre förmodade trender under det kommande bilåret.

Spännande nymodigheter

Här är en handfull nya bilar – i vitt skilda prisklasser – att hålla koll på under 2018.

Volvo V60: Den 21 februari visas nya Volvo V60 för första gången på en pressvisning i ett villaområde i Stockholm. Under senvåren väntas den landa i bilhallarna.

Audi e-tron quattro inleder offensiv på elbilar

Audi e-tron quattro: Audis offensiv när det gäller elbilar inleds med suvmodellen Audi e-tron quattro – i storlek mellan Audi Q5 och Q7. Den första av tre elbilar som Audi ska lansera, 2018–20.

En större elbil med lång räckvidd som kan bli en konkurrent till Tesla. De första bilarna ska levereras till kunder under 2018. Audi e-tron quattro har 435 hk och 800 Nm. Utrustat med 95 kWh stort batteripaket får den 50 mils räckvidd. Toppfart 210 km/tim och 0–100 km/tim på 4,6 sekunder.

Uppfräschad med ny design, ny utrustning och helt ny interiör.

Dacia Duster: Populära suven Duster i nytt utförande. En budgetbil där instegsmodellen ligger under 100 000 kronor är åtminstone tanken. En billig fyrhjulsdrift. En suv som passar som familjebil, rullar ut i Sverige i februari 2018.

Jaguar visade sin konceptbil redan för ett år sedan.

Jaguar I-Pace: Elbil som tillhör suv-segmentet får premiär på bilsalongen i Genève i mars. Konceptbilen visades i november, 2016. Med första elbilen I-Pace tar Jaguar sikte på det lyxiga segmentet och att där konkurrera med Tesla.

Två elmotorer förser modellen med 400 hästkrafter. Batteriet har en kapacitet på 90 kWh, vilket ska ge omkring 50 mils räckvidd. Snabbladdning till 80 procent på 90 minuter. Priset väntas bli högt – med svensk skatt närmar det sig en miljon kronor.

Lamborghini Urus visades i Shanghai i höstas.

Lamborghini Urus: Lamborghini presenterar världens snabbaste suv, 304 km/tim. De första exemplaren rullar ur fabriken under 2018 med 650 hästkrafter och en V8:a på 4,0 liter.

En rymlig Lamborghini med plats för fyra personer och bagageutrymme på 600 liter. Förväntas förändra företaget och rent av fördubbla årsproduktionen från 3 500 till närmare 7 000 bilar per år. Men priset blir drygt två miljoner kronor.

Femsitsig för första gången.

Mercedes CLS: Baserad på senaste E-klass och för första gången femsitsig, Säljstart i Europa i mars. Vid lanseringen finns tre olika motorer. Ett bensinalternativ (367 hästkrafter) kompletterat med ett hybridsystem. Utöver det två sexcylindriga dieselmotorer (286 respektive 340 hästkrafter).

Nissan Leaf, rullar ut nästa generation av världens mest sålda elbil.

Nissan Leaf: Produktionen av nya Nissan Leaf, nästa generation av världens mest sålda elbil, har kommit igång för europeiska kunder. Beräknad säljstart i Sverige i februari, 2018. Kostar kring 375 500 kronor. Intresset för modellen, som funnits i Japan sedan oktober, är stort. Redan 1,5 månad innan formell säljstart mottog Nissan 10 000 kundorder i Europa.

Med 150 hästkrafter och 320 Nm är den snabbare än tidigare, utrustad med nytt formspråk och bättre räckvidd, 378 km, på en laddning via ett batteripaket på 40 kWh.

Polestar 1 – laddhybrid.

Polestar 1: Volvos systerföretag, levererar första bilen. Polestar 1 – laddhybrid. Utrustad med 600 hästkrafter och ett vridmoment på 1 000 newtonmeter från en drivlina där elmotor arbetar tillsammans med bensinmotor. Räckvidden på el blir enligt uppgift 15 mil, längre än någon annan hybridbil för närvarande.

Lansering under mitten av 2019. Men beställningar inleds i början av 2018 och under året ges möjlighet att få köra den nya elbilen.

Tesla Modell 3 – rullar in i Europa under året.

Tesla Modell 3: Massproduktionen är beräknad att starta i mars 2018. De första bilarna anländer till Europa under andra halvåret då modellen förmodligen lanseras i Sverige. Priset tros landa kring 450 000 kr före miljöbilsbonus.

Kan bli Sveriges mest sålda bil vad det lider. Här som sportmodell.

Volvo XC40

Under 2018 dyker XC40 upp hos handlarna. Med XC40 ger sig Volvo Cars in på den tuffa marknaden med små stadsjeepar. Ett segment i bilvärlden som förmodligen har den tuffaste konkurrensen. Det här blir bilen du kan abonnera på.

En säker citybil som rent av kan bli Sveriges mest sålda bil så småningom. ”För två personer, eller en barnfamilj, ja, då är nya XC40 det bästa som Volvo byggt på flera år.” skrev Aftonbladets, motorjournalist Robert Collin i samband med testkörningen i höstas.

Instegsbilen T3, med trecylindrig bensinmotor och framhjulsdrift, kostar strax under 300 000 kronor.

ANNONS

Tävla om bensinpengar och byt bilförsäkring!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Superguide: Här är vårens hetaste elbilar

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar

Elbilar

Privatleasing

Tesla

Lamborghini

Nissan

Polestar

MER OM MIN BIL

Missa inte när världens mest sålda elbil rullar in på svensk mark

Superguide: Här är vårens hetaste elbilar

Därför kommer antalet laddbara bilar fördubblas under året

Vanligaste felen på elbilar enligt mekanikerna

Experterna: Den bästa begagnade elbilen

Super-elbilen gör 0 till 100 – på två sekunder

Begagnade elbilar – bästa & sämsta valen

Betyg: Bästa och sämsta elbilarna just nu

Volvos flaggskepp knäckt av USA-test

Test: Så bra är Volvos billigare elbilssyskon

TEST: Så bra är Volvos nya billiga folk-elsuv

Test: Suverän elbil med farlig finess

Är det nu elbilen blir folklig i Sverige?

Här är alla de bästa bonusbilarna 2018

Lista: Elbilarna som INTE klarar tunga släpvagnar

Testduell: Volvo XC40 Recharge mot VW ID.4

Superduell: Tesla Model 3 mot Polestar 2

Stora elbilsskolan med Glenn Lindberg

GUIDE: Bästa begagnade elbilarna – betyg

Test: Så bra är Volvos ”folkladdhybrid” XC40

Nya bilmodeller som slår världen med häpnad

Bästa elbilsvalet just nu

Test: Volvos nya elbil XC40 Recharge

Tesla visade upp lastbil – och ny sportbil