Värsta Golfen i ny version

Bilar

VW Golf R kommer i höst

Nya Golf R är effekthöjd till 300 hk samtidigt som bränsleförbrukningen har sänkts jämfört med föregångaren. Bilen gör debut med ny 4MOTION fyrhjulsdrift och ny progressiv styrning. I kombination med DSG-växellådan accelererar den nya TSI-motorn 0 till 100 km/h på kvicka 4,9 sekunder. Nya Golf R premiärvisas på bilsalongen i Frankfurt i september och lanseras i Sverige i slutet av året.

Nyligen lanserades Golf GTI och Golf GTD på den svenska marknaden och i september är det dags för Golf-kombin. Inom kort lanseras också miljöklassade dieseln Golf TDI BlueMotion och senare i höst kommer ytterligare en miljöklassad Golf, gasdrivna TGI BlueMotion.

Men det tar inte stopp där, Volkswagen kommer också med en ny version av värstingen Golf R, med en tvåliters TSI-motor på 300 hk. Max vridmomentet är 380 Nm.

Precis som de tre tidigare modellerna har nya Golf R permanent fyrhjulsdrift, med femte generationens Haldex-koppling.

Golf R är sänkt 20 mm jämfört med standard-Golf och som tillval finns dynamiskt chassiregleringssystem (DCC) med en körprofilsväljare som nu också har fått ett Race-läge.

Med manuell växellåda accelererar R-versionen från 0 till 100 km/tim på 5,3 sekunder. Med dubbelkopplingslådan DSG går det snabbare: 4,9 sekunder. Topphastigheten är elektroniskt begränsad till 250 km/tim. Förbrukningen för Golf R har sänkts från 8,5 till 7,1 liter bensin/100 km jämfört med förra generationen. Även CO₂-utsläppen har sänkts: från 199 till 165 g/km.

R-modellen lanseras i Sverige i slutet av året, både i 2- och 4-dörrarsutförande.

Den blir beställningsbar preliminärt under oktober då också priset fastställs.

Aftonbladet Bil

ANNONS

Bil- och fritidsskyffel helt i aluminium till ett lågt pris hos Proffsmagasinet!

Extern länk från Proffsmagasinet

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Motor

/

Bilar

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar