Steve McQueens sista bil till salu

Av: Olof Adlercreutz

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 15 | Foto: Steve McQueens sista bil som han rattade innan hans död 1980.

Bilar

Erkände bilnörden Steve McQueens campingbuss som var den sista bilen filmstjärnan körde innan han dog är nu upplagd på auktion. På samma auktion säljs även Elvis Presleys specialbyggda Cadillac-kombi och Frank Sinatras gamla jagga.

Efter storfilmer som Le Mans och Bullitt är det ingen hemlighet att ett av Steve McQueens största intressen var bilar. I den imponerande samlingen av bilar som stjärnan ska ha ägt finner man bland annat den Ford GT40 och Porsche 911 som han syns ratta i just Le Mans.

Men utöver snabba sportbilar stod även en rad nyttobilar i garaget, som en kraftigt ombyggd Chevrolet 3800 pickup från 1952.

– Vi körde förbi en bonde som hade en riktigt häftig gammal lastbil och Steve svängde tillbaka och skrev ut en check till honom på plats. Han köpte ett eller annat flygplan på samma sätt, säger Steve McQueens änka Barbara Minty McQueen till auktionssajten Mecum.

Efter sin skilsmässa 1972 sålde McQueen de flesta av sina bilar. Husbilen köpte McQueen två år innan han gick bort i cancer och lär ha varit lite av en favorit. Det var även den han åkte till det sjukhus i Mexiko där han dog bara några dagar senare.

Elvis Cadillac

Andra bilar på auktionen är bland andra en specialbyggd Cadillac-kombi som beställdes av Elvis Presley 1972, Frank Sinatras Jaguar XJS och den Chevrolet El Camino som huvudkaraktären i tv-serien My Name is Earl körde omkring i.

Förutom bilar kommer även Dennis Hoppers och Steve McQueens crossmotorcyklar från svenska Husqvarna att säljas ut till högstbjudande. Under bägge filmstjärnors storhetstider på 70-talet var Husqvarnahojar bland det bästa man kunde köpa.

Mecums auktion håller öppet mellan den 26 och 27 juli. Mer information om auktionen finner du här.

Publicerad:

MER OM MIN BIL