Volvo har slutat annonsera hos Fox News-profil

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Rick Scuteri / AP TT NYHETSBYRÅN
Fox News-profilen Sean Hannity.

Volvo Cars

Fox News-profilen Sean Hannity försvarade senatorskandidaten från Alabama, Roy Moore.
Efter det sa Volvo upp annonsavtalet med hans program på Fox News.
”Vi har pratat med vår reklambyrå och uppmanat dem att inte göra reklam i showen”, twittrade Volvo enligt The Independent.

Washington Post avslöjade förra månaden att den republikanske senatorskandidaten för Alabama, Roy Moore, ska ha haft en sexuellt relation med en 14-åring när han var 32.

Efter anklagelserna tog Fox news-profilen Sean Hannity senatorn i försvar i sitt radioprogram ”The Sean Hannity Show”.

Det fick Volvo att dra in annonserna som visats under hans tv-program i Fox News.

”Vi har pratat med vår reklambyrå och uppmanat dem att inte göra reklam i showen”, twittrade Volvo enligt The Independent.

Volvo var inte det enda företaget som reagerade på Sean Hannitys försvar av Roy Moore. Kaffemaskinstillverkaren Keurig, Realtor.com och DNA-test företaget 23andme har sagt upp sina annonser. Hannitys fans har sedan dess postat videos där de slår sönder Keurigs kaffemaskiner.

Sean Hannity har sedan dess bett om ursäkt för att han var otydlig i sina kommentarer kring Roy Moore.

Ett annat svenskt företag som köper annonsplats under Sean Hannitys tv-program på Fox news är Astra Zeneca. Företagets presstjänst uppger för Aftonbladet att de har som policy att överhuvudtaget inte kommentera var de annonserar.
Men till Buzzfeed uppgav ett talesperson för läkemedelsjätten i maj i år att bolaget ”regelbundet övervakar annonsörer för att försäkra sig om att de stämmer överens med företagets värderingar”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM MIN BIL