Svenskorna med att bryta Arsenals långa svit

Publicerad 2019-10-13

Chelseas svenska lagkapten Magdalena Eriksson, höger, kramar om anfallaren Bethany England. Arkivbild.

Arsenal hade elva raka segrar i den engelska fotbollsligan Super League inför söndagens bortamöte med Chelsea.

Men i Londonderbyt tog sviten slut, trots att Arsenal tog en tidig 1–0-ledning genom Danielle van de Donk i nionde minuten.

De svenska landslagsförsvararna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson fanns båda på planen när Chelsea fullbordade en vändning i andra halvlek framför sin hemmapublik.

Först kvitterade Bethany England till 1–1 i 57:e minuten och sedan sköt norska inhopparen Maria Thorisdottir matchavgörande 2–1 med ett fint distansskott i 85:e.

I och med segern passerade Chelsea Arsenal i tabellen upp på en andraplats. Manchester City leder ligan på maximala 12 poäng efter fyra omgångar, två poäng före Chelsea och tre före Arsenal.