Sofia i allvarlig krock: ”Trodde jag skulle dö”

avErik Pettersson

Foto: TR Bild
Travtränaren Sofia Aronsson var inblandad i en frontalkrock med hästbussen på väg hem från Bergsåker. Både hon och hästar ska ha klarat sig bra.

Travtränaren Sofia Aronsson var inblandad i en allvarlig krock på väg hem från Bergsåker.

Hon ska ha klarat sig utan allvarligare skador och de två hästarna i hästbussen ska också vara okej.

– Jag trodde jag skulle dö, säger hon.

Under fredagskvällen hade Axevallaproffset Sofia Aronsson två hästar till start på Bergsåkertravet i Sundsvall.

På lördagen körde hon hem Bacan Degato och Coquin Bebe från travbanan i Sundsvall mot Skara-trakten.

”Så klart jättechockad”

På vägen, söder om Gävle, enligt vad Trav365 erfar var hon inblandad i en allvarlig trafikolycka med hästbussen.

– Hon ska ha mött en bil, som kört om en lastbil eller något, och frontalkrockat, säger kollegan och nära vännen Patric Skoglund, som pratat med Sofia flertalet gånger efter det som inträffat, till Trav365.

– Jag hann alltså se att jag skulle fronta med bilen. Fy fan, det var så oerhört obehagligt, jag blundade och satte händerna stenhårt på ratten precis före smällen, säger Sofia Aronsson själv till Travronden.

– Jag trodde jag skulle dö. När krocken var över och jag kunde röra mig satt jag fast i bussen och fick sparka upp dörren och jag fick sådan panik, fortsätter hon.

”Klarade inte att kommentera”

Sofia fördes till Gävle sjukhus med ambulans, men hon ska ha klarat sig utan allvarligare skador i den otäcka smällen.

– Hjärtat slår och slår, man är fortfarande rädd. Det var så hemskt. Läkarna har tagit prover och grejor men ofattbart nog tycks jag ha klarat mig utan allvarliga skador över huvud taget, förklarar hon för tidningen.

– Det har gått bra med henne, men hon är chockad. Hästarna verkade okej som det ser ut just nu. Det viktigaste är att Sofia är klarade sig, säger Skoglund.

Beskedet om olyckan nådde tv-studion och Skoglund mitt under lördagens V75-omgång, där han refererade loppen. Något han tog en paus från direkt efter att meddelandet om olyckan nått fram.

– Jag klarade inte att kommentera V75–4. Sofia är en för bra vän och vår häst Bacan Degato var ju med på bussen, säger han.

Trav365 har sökt Sofia Aronsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav