”Om jag fått någon hjälp hade jag väntat”

avErik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Ola Westerberg, TR Bild
Efter otäcka olyckan på Bollnästravet - Ove A Lindqvist är tillbaka i sulkyn på fredag och på lördag kör han på V75.

Revbenen värker, benet ska röntgas och han haltar rejält så fort han ska gå fort.

Trots det svingar sig Ove A Lindqvist upp i sulkyn på fredag och kör V75 på lördag - efter den otäcka olyckan han var med om i slutet av augusti.

– Hade försäkringar gått in och jag fått någon hjälp så hade jag väntat i tre veckor till för att veta att allt är okej, säger han.

Han bröt näsbenet, benet, sju revben och punkterade lungan i en mycket otäck olycka för drygt en månad sedan.

Nu är 57-åringen snart tillbaka i sulkyn.

– Försäkringsbolaget och förbundet Svensk Travsport kräver ju att man ska köra lopp, jag måste tillbaka om jag ska klara det här ekonomiskt, sa han i en tidigare intervju med Trav365.

”Jag är redo”

På fredag kör han sju hästar på Östersund. På lördag flera på V75. Är tanken.

– Läkarna har friskskrivit mig från den 4 oktober (läs torsdag). De se att jag kommer ha ont i revbenen i två-tre månader efteråt, det kommer jag ha. Men revbenen har läkt ihop.

Benet då?

– Det ska röntgas i morgon. De vill att jag ska gå på det. Går jag sakta, sakta så är jag haltfri, men det minsta lilla jag ökar, så är det värre. 

Trots det är comebacken alltså planerad.

– Jag är redo. Jag har kört snabbjobb och det var inga problem. Det som kan vara lite problem är att det tar tid för mig att ta mig till hästarna, säger hyrkusken.

Du sa tidigare att det var ekonomiska skäl som du känner det manad till tidig comeback?

Hade försäkringar gått in och jag fått någon hjälp så hade jag väntat i tre veckor till för att veta att allt är okej. Men jag har testat och det gick bra. Men känns det inte bra på fredag, då kan jag ju inte köra. Men jag har i alla fall medgivande från läkarna att göra det här. Jag har slutat med morfintabletterna också för tio dagar sedan så jag ska inte ha något i kroppen.

”Då hade jag varit jordgubbe i dag”

Vid själva olyckan slog hästen Tåga Kongen ur Lindqvist ur sulkyn med full kraft och han voltade ur sulkyn och blev överkörd av bakomvarande ekipage.

– Man ska ha i åtanke att jag hade en fruktansvärd tur. Hade hästen träffat mig med sparken på hakan så hade jag varit jordgubbe i dag. Det är små marginaler.

Var du rädd när du hoppade upp bakom hästen för första gången sedan det som hände?

– Jag är inte rädd. Men jag har ju ingen aning om vad smällen gjorde, jag har inget minne av det som hände. Jag har ju sett olyckan på film, men har inget minne av det, så jag tror inte jag kommer vara rädd.

Meningen var att comebacken skulle vara med hästen som hade kunnat kosta honom livet, Tåga Kongen.

– Det var lite otur, jag ville göra comeback bakom honom, men hans karenstid höll inte, så jag fick inte starta med honom, som det var meningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav