Missade full pott – drog ändå in 2,4 miljoner

Succébutiken Café Brasco slog till igen på V86 • 100 miljoner inspelat i år • ”Det är helt osannolikt”

avAndreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Foto: Privat
Spelbutiksägaren och andelsläggaren Dennis Olofsson

Spelbutiken Café Brasco spelade ”fel” på V86.

Trots detta drog spelbutiken in 2,4 miljoner.

– Vanligtvis kan man väl gräma sig, men nu går det inte att vara annat än nöjd, säger butiksägaren Dennis Olofsson till Trav365.


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen till V86 och V75 - gå med i laget här [Extern länk]


Onsdagskvällens V86-spel på Åby och Solvalla blev en svårlöst historia.

Skrällarna duggade tätt på båda banorna och efter den femte avdelningen hade ingen spelare chansen att ta hem full pott – något som aldrig hänt så tidigt i streckspelets historia.

De fyra första avdelningarna vanns av idel lågprocentare och i halvtid var värdet uppe i en miljon.

Den rekordsvåra starten skulle visa sig vara alldeles för tuff för V86-spelarna denna afton.

Inget av de 635 582 inlämnade systemen hittade åtta rätt.

”Helt osannolikt”

Några som ändå lyckades bjuda sina andelsköpare på stora pengar var succébutiken Café Brasco. Två av deras system prickade in sju rätt och tog tillsammans hand om 2,4 miljoner kronor.

Båda systemen var inlämnade på spelbolagets ATG:s andelssajt Tillsammans.

Hur känns det att vinna miljoner, trots att ni spelade fel?

– Vanligtvis kan man väl gräma sig lite men med tanke på hur svår omgången var så går det inte annat än att vara nöjd. Båda systemen hade potential att ta hela potten men nu blev det bra betalt ändå, vilket jag är jätteglad över. Hade någon sagt innan omgången att vi skulle vara bäst i Sverige igen, så hade jag tagit det alla dagar i veckan.

– Man får nypa sig i armen och att det händer nu igen är bara helt osannolikt. Jättekul för spelläggarna och framför allt för Daniel ”Dajja” Berglin som gav andelsköparna nästan 150 000 kronor per andel, fortsätter Dennis Olofsson.

I vilka avdelningar sprack ni?

– Visst går man och tänker en del på om Johanna Lind kommit iväg bättre med Beauty Leg i den andra avdelningen. Grabbarna som kallar sig, Mr X och Mr Y, hade spikat henne och tagit hela potten vid seger. Nu fick de nöja sig med en miljon. Jag lämnar in deras system då de vill vara anonyma.

– På det andra systemet av ”Dajja” missade han i den fjärde avdelningen. Han hade tre hästar men inte vinnaren Diamond´s Sweety med Kaj Widell. Det systemet vann allra mest då han fick tre sjuor och massa sexor, nästan 1,5 miljoner.

Dragit in 100 miljoner i år

Dennis Olofsson driver spelbutiken Café Brasco tillsammans med vännen Gunilla Welander.

Butiken har radat upp miljonvinster och så sent som för några veckor sedan lyckades spelproffset Joakim Widén ta hand om halva V86-potten – och vann 13,7 miljoner.

2019 har slagit alla tidigare rekord för butiken och totalt har de spelat in över 100 miljoner.

– Året är inte riktigt slut än men redan nu kan vi konstatera att det blir oerhört svårt att upprepa detta. Vi har slagit alla förväntningar och det ska inte gå egentligen. Extra kul är att många olika läggare gör det jättebra och att systemprisen varierar på miljonvinsterna.

Travet går in i en intensiv period med Winter Burst vilket betyder att det är V75 i stort sett varje dag fram till nyårsaftonens multijackpott på Axevalla.

– Det blir en hektisk tid för oss alla som håller på med det här. Det är mycket pengar att spela om och visst hoppas jag att vi kan fortsätta hitta ytterligare storvinster till våra andelsköpare, avslutar Dennis.


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen till V86 och V75 - gå med i laget här [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav

Solvalla

V75

Hästar

ATG