’Chrille’: ”Kuskmaffian måste dela på sig...”

Storspelaren om skrällkavalkaden på V86-spelet på sistone

Christer ”Chrille” Eriksson om miljonutdelningar på V86: ”Bästa spelet? Jag vet inte”.

avErik Pettersson

TRAV

Ingen vinnare, miljonutdelning eller i alla fall väldigt svårlöst.

Så har V86-spelet sett ut i snart två månader.

Men varför?

– Det absolut avgörande är att ”kuskmaffian” måste dela på sig, säger storspelaren Christer ”Chrille” Eriksson och listar upp ytterligare två punkter som han tror gör V86 till ett spel med hög utdelning.

V86-spelet är inne en rejäl skrällperiod.

Det började med att ingen spelare fick 8 rätt på spelformen onsdagen 29 augusti, samt 5 september. Det blev helt enkelt alldeles för svårt för spelarna med jackpotts som påföljd.

Därefter, från den 12 september, har alla rätt betalat minst 530 000 kronor och det har blivit miljonutdelningar de övriga omgångar.

Men varför är det så höga utdelningar på V86-spelet?

”Kanske stimluerar det...”

Storspelaren Christer ”Chrille” Eriksson, som tog hem h e l a V75-potten på 56 miljoner kronor på Åby 2012, tror sig veta.

– Det finns tre saker som är viktiga. Storstallen måste dela upp sig, det är jätteviktigt. Visst kan det hända att de tävlar på båda banorna, men det är inte så vanligt. 

– Det är lite lägre klass på loppen. På V75 kan det vara 75 000 och 100 000 kronor i andrapris. På V86 är det lägre prispengar och kanske stimulerar det lite mer att verkligen köra på förstapriset på säg 80 000 kronor och inte nöja sig med andrapriset på 30- 40 000 kronor. Jag vet inte, men det kan vara så.

– Men det absolut viktigaste är att ”kuskmaffian” måste dela på sig. Björn Goop, Örjan Kihlström, Ulf Ohlsson och Erik Adielsson är sällan på samma bana och kör.

”Får inte in i mitt huvud”

En annan anledning till de stora utdelningar, enligt Eriksson, kan vara att de stora spelsyndikaten inte lägger ner sig lika mycket på V86.

– Det är ju så att det är sex miljoner att vinna en vanlig V86-omgång utan jackpott, men det är 20 miljoner på lördagarna. Det kanske lockar de stora spelgängen mer, speciellt när det är jackpott på V75 och man kan vinna uppåt 50 miljoner kronor.

Är V86 den bästa spelformen, tycker du?

– Bästa spelet? Jag vet inte. Nu är alla uppe i taket på V86 eftersom det varit så ohyggligt svårt i fem-sex veckor. Men om jag satte "propparna" på V7 skulle det vara lika svårt där...

Hur ska man göra för att vinna på V86?

– Jag är inte rätt person att fråga. Jag är en av de skickligare på att spela V75 i landet, men jag får inte in i mitt huvud hur man ska spela V86. I mitt dna ska man såga favoriterna, men på V86 kan ju två storfavoriter vinna och ändå kan någon bli ensam med alla rätt. Det ska otroligt mycket till för att något sådant ska ske på V75. Man ska inte gå så mycket utanför boxen. Jag har kollat hur de system som vunnit mycket på V86 varit uppbyggda och de innehåller nästan uteslutande en- eller två storfavoriter.

– Jag kollade startlistorna till kvällen och direkt så såg jag favoriten 7 Cactus (V86-6) och tänkte: ”Schas!”. Men det skulle inte förvåna om den vinner och det blir miljoner ändå, säger Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav

ATG

V86-tips