Emilia: ”Det är en ära att få detta förtroende”

2018 var grymt - nu siktar Leo på att förbättra siffrorna

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR Bild
Emilia Leo.

5,5 miljoner kronor inkört, framröstad till ”Årets komet” och överlag ett fantastiskt 2018.

Nu är Emilia Leo på väg mot ett nytt rekordår – och får chansen att köra stjärnan Charrua Forlan i lopp.

– Det är en ära att ha fått detta förtroende, säger hon.

Emilia Leo hade ett fantastiskt fjolår med nästan 5,5 miljoner i inkörda pengar och hon blev framröstad till ”Årets komet” på Hästgalan.

Kusken hade stora framgångar med egentränade Sign Me Up Too som även startat denna säsong på ett strålande sätt. 

– Ja det har börjat bra och känslan är god. Jag får köra bra hästar och hoppas att jag ska förvalta mina chanser på ett bra sätt, säger 29-åringen. 

”Vill ha ordning och reda”

Lärlingen från Hedesunda har flera stora framgångar från både travet och montén de senaste åren. 

Hur är det att kombinera dessa?
– Det kan ibland vara lite stressigt men jag älskar verkligen montén. I framtiden kan det vara så att sulky tar den mesta av tiden. Det blir svårt att kombinera men just nu kämpar jag på med båda.
Vad har du för mål?
– Jag har väl inga egentliga kortsiktiga mål. Självklart vill jag prestera bra och förbättra siffrorna - men det är också viktigt att skaffa sig rutin och utvecklas, säger hon och tillägger:
– Jag är tacksam över att få förtroendet att köra så fina hästar och hoppas kunna förvalta det -  och bli bättre på det jag gör. 

Emilia är målmedveten och noggrann i allt hon tar sig för.

– Ja jag vill ha ordning och reda. Jag läser på ordentligt inför alla lopp och trivs med att vara väl förberedd. Det gäller även mina egentränade hästar som alltid är i ordning. 

”Var enorm senast”

För en vecka sedan var lärlingen med i ett lopp på Solvalla med Charrua Forlan som tränas av Hans-Owe Sundberg. Vad kan man säga om insatsen?
– Hästen var enorm senast och var tvåa i mål på tiden 1,10,7. Heavy Sound var inget att göra åt just den dagen men jag var riktigt nöjd med hästens prestation. Trots att vi får dödens så går hästen bra hela vägen in i mål och lämnar lucka till de där bakom. 
Hur är känslan att köra den här hästen och att ha fått förtroendet?
– Jag är jätteglad och ser det som en ära över att ha fått förtroendet av ägarna och tränaren Hans-Owe Sundberg. Det är en dröm som går i uppfyllelse och jag hoppas naturligtvis att jag kan förvalta det på ett bra sätt, säger Emilia.

”Kommer vara riktigt offensiv”

Nu på lördag är det V75 på Örebro och återigen är det dags för Emilia att sitta bakom Charrua Forlan. Hästen startar i gulddivisionen (V75-3) och blir troligtvis favorit i loppet som går över 1609 meter. 

Vad kan vi förvänta oss från bricka bricka 4?
– Jag är optimistisk och tror vi kan köra oss till ledingen. Jag kommer att göra det jag kan för att stå emot Dante Boko den första biten och jag tror jag kommer lyckas. Väl i spets ska det vara en bra chans, säger hon och tillägger:
– Han kändes så fin senast trots ett tufft löpningsförlopp och från det här läget ska man absolut räkna med honom. Jag kommer vara riktigt offensiv. 

Andreas Örtengren

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav