Nathalie, 26: ”Blev sparkad i huvudet”

avTrav365

Foto: TR Bild
Nathalie Blom.

Proffstränaren Nathalie Blom är inne i en period med olyckor.
Först ett armbrott och sedan en spark utav en häst i huvudet.
– Jag har haft lite otur, säger Nathalie Blom.

Nathalie Blom, 26 har arbetat som lärling hos flera av landets ledande travtränare. Men tidigare i år plockade hon ut proffslicensen och bedriver nu en del av sin verksamhet med sambon tillika proffstränaren Paw Mahony. För några veckor sedan var dock olyckan framme, Nathalie fick en fraktur på armen när hon skulle ta in en häst från hagen.

– Jag skulle ta in en ettåring från hagen och plötsligt vände han om och slog. Armbrottet uppstod dock när jag föll till marken och inte av själva sparken, säger Nathalie till Travexpressen.

”Doktorn var halvnöjd”

Efter armbrottet har Nathalie försökt hjälpa till i stallet så gott hon kunnat. Men en olycka kommer sällan ensam. För någon vecka sedan var olyckan framme igen.

– Häromveckan blev jag sparkad av en häst i huvudet. När jag kom till sjukhuset så kom jag in till samma doktor, han var halvnöjd. Nu sa han till mig att jag enbart får hålla i en vattenslang.

”23 stygn i huvudet”

Nathalie har vart med om många skador i livet. Hon har fått besöka sjukhus ett antal gånger och har ett flertal stygn i huvudet.

– Jag har fått sy totalt 23 stygn i huvudet. Första gången jag blev trampad i huvudet så fick jag sy 18 stygn. Då blev jag trampad precis mellan tinningen och ögat. Jag har faktiskt ett hovmärke där. Jag har trots allt haft lite tur kan man säga då det kunnat gått mycket värre.

”Är orädd”

Man kan ju tro att efter så många olyckor och smällar mot kroppen att man ska bli rädd och försiktig. Men inte Nathalie inte.

– Jag är väl orädd, min mamma har alltid varit likadan. På något vis tycker vi om det hästarna som är lite udda och då är de lätt att det sker saker.

Nu väntar tre veckors vila för Nathalie innan hon kan vara tillbaka i sulkyn och sadeln igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hästar

Trav