”Har väldigt många glada pensionärer nu”

Vilbergens Tobak i Norrköping näst bäst i landet • Anrikt system satte sjuan • Enorm gemenskap • ”Hängde på låset”

avAndreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Privat
Makarna och butiksägarna Jacob och Käthe Westerholm satte sju rätt på V75

V75 avgjordes på Mantorpsbanan i lördags.

Då slog ”hemmabutiken” till och vann en halv miljon – näst bäst i landet.

– Vi har väldigt många glada pensionärer nu, säger butiksägaren och hjärnan bakom systemet, Jacob Westerholm, till Trav365.

Det blev en lyckad lördagseftermiddag för ”Vilbergens Konfektyr och Tobak”.

Hemmabutiken som är belägen i Norrköping satte sjuan och kunde glädja 71 andelskunder.

För sju rätt belönades man denna lördag med 59 437 kronor och då systemet lämnades in flera gånger blev den totala vinsten 521 994 kronor – näst mest i landet.

För satsade 99 kronor kan andelsköparna nu hämta ut 7 352 kronor.

”Väldigt många stammisar”

– Det är fantastiskt roligt. Redan under söndagen hängde många kunder på låset och ville hämta ut sina vinster. Vi är en butik som har väldigt många stammisar och det är naturligtvis jättekul att vi kan dela ut över en halv miljon, säger 42-åringen och berättar vidare om det vinnande systemet:

– Det systemet som vann heter ”Kapten” och är ett anrikt system som levt kvar från de tidigare ägarna. Jag vet att vissa av våra kunder deltagit på det i över tio år.

Den vinnande butiken har vid ett par tillfällen tidigare uppmärksammats för storvinster i tidigare regi.

Makarna Jacob och Käthe Westerholm tog över verksamheten i somras och kan nu glädjas åt sin största vinst hittills.

”Många glada pensionärer”

– Vi har fått in alla rätt några gånger tidigare men aldrig har det blivit så här mycket tillbaka till så många. Det kostar bara 99 kronor att delta och jag vet att många pensionärer nu kommer att bli väldigt glada.

”Kaptensystemet” spelades med två spikar vilket spelläggaren ofta gör när han gör just denna rad.

– Jag brukar vilja ha rätt så många streck i de övriga avdelningarna så jag lutade mig i vanlig ordning mot två singelstreck. Jag fastnade för American Hill och Princess S.W. och de vann ju båda väldigt enkelt. Vi lyckades även få med skrällen Winner Bac i den andra avdelningen på fem hästar.

Var det nervöst inför avslutningen?

– Ja, det var det. Systemet hade inte Grainfield Aiden som närmade sig Reverend Wine. Jag jobbade in vinnaren och efter ett tag insåg vi ju att vi hade vunnit riktigt mycket. Jag kollade hemma men vet att många av de som köpt in sig var ute på banan.

Då raden bara lämnades in i den fysiska butiken kan Jacob och Käthie räkna med många glada besökare i sin butik under måndagen.

– Det kommer komma in många kunder under dagen som vunnit. Vi bjuder på fika och dessutom får vi in vår kaffemaskin. Ett 20-tal personer hämtade ut sina vinster under söndagen, men många vet säkert inte ens om att de vunnit. Det blir en glad överraskning när de kommer in, avslutar butiksägaren.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Mantorp

Trav