”Det är coolt att vara ensam med sju rätt”

Vännerna fick dela på 43 miljoner • Tiden efter • Tipsen till miljonvinnare • Lördagens hemmahopp på Mantorp

avDaniel Söderbäck

1 av 3 | Foto: KANAL75
Lagledaren Patrik Olsson var en av alla som fick dela på 43 miljoner kronor.

Kompisgänget från Östergötland blev ensamma vinnare på V75 och vann 43 miljoner kronor.

Två år efter succén berättar lagledaren Patrik Olsson om tiden efter och de initierade V75-tipset till Mantorp på lördag.

– Jag funderar på det ofta. V75 är alltid förknippat med 43 miljoner, säger han.

Lördagen den 10 december 2016 blev kompisgänget från Östergötland ensamma med sju rätt på V75 från Färjestad. Vinsten blev tidernas femte högsta någonsin och landade på 43 miljoner kronor.

Nu på lördag avgörs V75 på Mantorp med en jackpott på 48 miljoner kronor till en ensam vinnare och Trav365 stämde av läget med vinnargängets lagledare Patrik Olsson om tiden efter vinsten, hemmahoppen i jackpottomgången och hur de firar om de blir ensamma igen – på plats på Mantorptravet. Bland annat.

”Ett enda stort tumult”

Hur ofta tänker du på den 10 december 2016?

– Ha ha ha, jag vet inte om jag representerar resten av gänget men i mitt fall funderar jag på det ofta. Man har travet nära till hands och på söndagarna släpps V75-listorna och V75 är alltid förknippat med 43 miljoner kronor.

– Natten när vi firade var ett enda stort tumult. Veckorna efter så infann sig den här lite trygga känslan, en hjältekänsla. Det är coolt att vara ensam med sju rätt i en jackpottomgång, det ger en go självkänsla. Men man får inte gotta sig för mycket i det, då blir det jante. Det ger grädde på moset men man måste använda det också och inte bara sitta och glo på pengen och inte göra något kul. Livet är för kort för det.

”Ha kul på vägen”

Vilka är dina bästa tips om man vinner miljoner på trav?

– Det är en jäkla bra fråga. När vi vann gick jag till investerare och frågade vad bästa rådet var om man blev nyrik. Svaret var: förbli rik och balla inte ur, förvalta pundet och ha kul på vägen. Och jag tror att alla vi sju gjort precis så.

– Det har bokats resor, byggts ett sommarhus vid någon strand och samtidigt gjort investeringar. Men det viktigaste av allt: att förbli sporten trogen. Det är hästarna som är grejen och hälften av vårt gäng har sprungit omkring på Mantorps stallbacke som pysar. Vi vill ge tillbaka och intresset för sporten har växt och tilltagit ännu mera efter vinsten.

Finns det någonting du ångrar?

– Nej, inte ännu så länge. Bilen var sju år gammal och skulle ändå bytas, ha ha.

”Det blir en superbana”

På lördag kommer stora delar av vinstgänget vara på plats på Mantorptravet och när Trav365 pratar med Patrik Olsson så lämnar han ingenting åt slumpen inför omgången.

– Jag har precis varit på banan och känt på underlaget, det blir en superbana på lördag, säger han och tipsar om ett gäng hemmahopp.

– Micael Stjernströms 15 Stella Pona i V75–2 är snyggt inmatchad. Fick ett snällt lopp senast och Stjernström är en skrällkusk.

– Stefan P Petterssons 3 Raijin Face (V75–7) med Carl Johan Jepson är intressant. Startar sällan men borde komma bra på det direkt med Jepson i sulkyn.

”Måste vara avslaget”

Sedan tror han mycket på Peter Untersteiner.

– Han kommer inte till Mantorp för att titta på utsikten. Skriket från förra gången, 10 Absolut Gehör (V75-7) måste med och 7 Frankie Brodde (V75-5) till sex procent är spelbart. Även 9 Baron Gift i samma lopp, som var med på kupongen när vi vann 43 miljoner, måste med. Man måste följa hjärtat lite, annars gör man som alla andra. Omgångens avslag måste ändå vara 8 Man at Work (V75–6). Jag kan inte lita på hästen och det får bli någon annan.

Hur kommer ni reagera om ni vinner 48 miljoner kronor?

– Då får vi ringa in gökarna som inte är på plats med oss och be dem hoppa in i en lång bil och komma och ansluta.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Mantorp

Hästar