Gocciadoro: ”Det pratas mycket skit”

Stjärntränaren om dopningryktena

Publicerad 2019-05-22

Det har florerat dopningrykten kring Alessandro Gocciadoro i flera år.

Nu slår den italienske stjärntränaren ifrån sig.

– Det finns inte i min bok att medicinera hästarna för att de ska springa fortare, säger han i en intervju med Travronden.

Den italienske travtränaren Alessandro Gocciadoro har de senaste åren firat stora framgångar på de svenska travbanorna.

Under fjolåret tog han nio segrar i Sverige mellan maj och augusti på 27 starter och hittills i år har han tagit åtta segrar på 17 starter.

Alessandro Gocciadoros framgångar och hans italienska hästars framfart på de svenska travbanorna har gjort att dopningrykten hängt över honom under flera år.

I en intervju med facktidningen Travronden slår nu stjärntränaren ifrån.

”Poliskontroller i mitt hem”

– Det är inte utan att man känner sig lite förföljd och det innebär att jag numera känner mig tvingad att ha med mig extra personal och så vidare. Visst är det någonting som påverkar stallets vardag. Men samtidigt vill jag ha sagt att jag absolut välkomnar att det tas dopningprov, säger Alessandro Gocciadoro.

Stjärntränarens hästar kontrolleras ofta för dopning både före och efter lopp i Sverige, och han har också kontrollerats hemma i Italien.

– Jag har haft poliskontroller i mitt hem, i stall och så vidare i Italien, men det har ändå inte varit på samma nivå som i Sverige. Här är det väldigt mycket rykten och väldigt mycket misstankar mot mig. Det är inte mitt tänk att dopa hästar och tävla, det finns inte på min karta. Det pratas mycket skit, men det finns inte i min bok att medicinera hästarna för att de ska springa fortare, så mycket kan jag säga.

”Har en annan hårdhet”

Ett par av anledningarna till framgångarna för Alessandro Gocciadoros hästar är enligt honom själv att han kopierat mycket av den tidigare svenske stortränaren Åke Svanstedts träningsfilosofi med att låta hästarna träna i djupsand, samt att Gocciadoros italienska hästar står billigt inne i de svenska travloppen.

– Många av hästarna som tävlar i Italien är i låg klass när de kommer hit då de inte alls är lika bra pengar i vardagsloppen hemma i Italien som i Sverige. Det gör att mina hästar många gånger har en annan hårdhet än de svenska när vi kommer hit, säger han till Travronden.

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Följ ämnen i artikeln