Elitloppsvinnarens comeback dröjer: ”Fick en kraftig infektion”

Tyst kring Ringostarr Treb – här är planen

avMattias Karlsson

Foto: Bildbyrån
Ringostarr Treb och Wilhelm Paal under Elitloppet i maj.

MALMÖ. Efter Elitloppssegern försvann han.

Det har varit tyst kring Ringostarr Treb hela sommaren.

Amerikanske Halmstad-tränaren Jerry Riordan berättar för Sportbladet Trav365 att de jobbar för att den åttaårige hingsten ska bli redo för Masters-finalen och Prix d’Amerique.

Den sista söndagen i maj vann Ringostarr Treb, Wilhelm Paal och Jerry Riordan Elitloppet på Solvalla på ett imponerande sätt.

Hästens tränare pratade efteråt om att Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den sista tisdagen i juli var nästa stora mål.

Sedan ströks han dagen innan start i Kymi Grand Prix i finska Kouvola den 16 juni.

Efter det har det inte rapporterats något om den regerande Elitloppsvinnaren och Olympiatravsvinnaren.

Revanschduellen mellan Rinostarr Treb och Propulsion i Åbergs uteblev.

”Kraftig infektion”

– Han fick en ganska kraftig infektion i en ankel. Han joggar fortfarande hemma på gården och vi väntar på klartecken från veterinären Jonas Tornell att börja kunna träna upp honom igen, vi vill inte ha för bråttom, säger Jerry Riordan.

– Målet är han göra honom redo till Masters-finalen. Han är en häst som gillar att komma ut i stora lopp direkt efter vila.

Det som kan benämnas som travets Champions League-final avgörs i år i Östersund söndag den 16 september med två miljoner kronor i förstapris.

Pd’A gav mersmak

Planen är sedan att ta ner Ringostarr Treb och tävla med honom ännu en gång i det franska vintermeetinget på Vincennes i Paris.

Den sista söndagen i januari slutade han sjua i Prix d’Amerique.

– Vi vill starta honom där igen, han kommer utan problem med på sina intjänade pengar nu. Han var sjua och tjänade pengar i år, om han inte hade blivit störd i loppet hade vi slutat fyra och det skulle ha varit riktigt stort, säger Jerry Riordan.

Under sommaren har Jerry Riordan också tappat sin andra stora stjärna, Twister Bi, till Timo Nurmos.

– Jag hoppas att ni får se Rinogstarr Treb snart igen. Men som Propulsion såg ut i Hugo Åbergs Memorial är det kanske bättre att vänta ta ut honom till Propulsion har blivit avelshingst och slutat tävla – det var klass, han var så mycket bättre än de övriga så han skulle ha besegrat dem hur det än blev kört, säger Jerry Riordan.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Hästar