”All luft gick ur − så oerhört tråkigt”

En världsstjärna visade upp sig.

Och han såg fruktansvärt läcker ut hela dagen.

Men i loppet blev det en stor chock. Vad hände?

Prix d’Amerique 2019.

Det är då som han ska vara som bäst. Sista chansen för Daniel Redéns superstjärna, Propulsion.

Under lördagen började uppladdningen på allvar inför världens tuffaste travlopp.

Strax efter 15.00 visade hästen upp sig på tävlingsbanan i en minst sagt galen värmning. Propulsion såg fenomenal ut och experterna hyllade intrycket.

Väl i loppet gick all luft ur från spelare, tränare och experter.

Tre anledningar till förlusten

Propulsion förlorade som gigantisk favorit. Vad hände egentligen?

1. Kihlström valde att backa från början.

2. Kihlström tillät On Track Piraten att köra i kallblodstempo under stora delar av loppet.

3. Brodd och skor verkade vara ett minus. Inte alls samma tryck.

Nåja, det är inte kört än. Vi minns hur Maharajah reste sig efter fiaskot på V75 bara två veckor innan Prix d’Amerique. Då körde Örjan Kihlström och vi vet alla hur det sedan slutade sista söndagen i januari.

On Track Piraten: Hedershästen gjorde det mesta rätt och Hans R Strömberg körde för seger från start till mål. Han fick bestämma rejält men gick undan i härlig stil och jag vet inte hur många segrar han har nu, On Track Piraten. En sak är säker och det är att under vintern kan han slå alla hästar i alla lopp.

Laura Sånna: Vilken avslutning och vilken insats. Att sitta sist utvändigt med ett varv kvar till mål och ett uselt tempo, normalt sett ska det inte gå att hinna fram till segern. Men Laura Sånna krossade rubbet, var helt överlägsen och spurtade till seger med Oskar Kylin-Blom. Det var en vass insats och det här kan vara en klassklättrare.

Indy Lane: Det här är en ruggig modell som kommer klättra upp i klasserna rejält. Jag tror, som många andra experter, att Björn Röcklinger har en råtalang för gulddivisionen. Insatsen i V75–7 var härlig och trots det tuffa loppet gick han bara undan till en överlägsen seger. Mycket bra och Kim Eriksson visade upp sig på sin bästa sida när han får förtroendet att köra så bra hästar.

Reverend Wine: Lekte hem segern och favoriten var bara bäst. En riktig kapabel häst som nu utvecklas i snabbt tempo. Kul för Diederik Meilink som jag håller högt som tränare och han förtjänar framgång. Jobbar i det tysta men har alltid hästarna i riktigt bra skick. Imponerande.

Jenny A Björk: Så ska en första V75-seger gå till. Spets och slut och hon räddes inga motståndare i loppet. Det här är en tjej som syns relativt mycket och har framtiden för sig. Att hon vann sitt första lopp på V75 trodde man inte då det känts som hon varit med i de större sammanhangen flera gånger om. Hon kommer vinna fler lopp framöver i travets elitserie och tillsammans med B.B.S Poetry gladde duon många spelare.

Propulsion: Mycket är sagt ovan. Kort och gott blev det fiasko från start till mål. Det viktiga nu är att inget är fel med hästen och uppladdningen kan fortsätta enligt Daniel Redéns plan.

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75