Nyström: Var nästan så man skämdes

Efter succéåret – tog storslam på galan

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Eskilstunatravet
Paret Nyström och ryttaren Anna Erixon på travgalan – där det blev storslam

Lise-Lotte och Pierre Nyström hade ett rekordår i fjol – med över 1,8 miljoner kronor i inkörda prispengar.

I helgen tog de storslam på travgalan i Eskilstuna – då de vann hela tio priskategorier.

– De sista gångerna skämdes man nästan när man gick upp på scen, säger Lise-Lotte Nyström.

Tränarparet Lise-Lotte Nyström, 47, och Pierre Nyström, 43, kan se tillbaka på ett väldigt lyckosamt år på tävlingsbanan – både i Sverige och utomlands.
Totalt körde stallet in drygt 1,8 miljoner kronor – ett rekordår för stallet.

Stor del i stallets framgångar har montéstjärnan Ladyofthelake som ordnade nästan hälften av stallets inkörda prispengar i fjol, det med hela nio segrar – varav en i travsportens mecka Frankrike.

Men fler hästar i stall Nyström har ett starkt år bakom sig och när det den gångna helgen vankades travgala på hemmabanan Eskilstuna tog stall Nyström storslam, det när man vann hela tio priskategorier.

I tur och ordning: Årets äldre, Årets sto, Årets Kallblod, Årets montéhäst, Årets montépris, Årets hästskötare, Årets bragd, Årets lärling, Årets häst och Årets tvååring.

”Hon är som en traktor”

Lise-Lotte Nyström myser när hon ser tillbaka på det år som varit.

– Vi har haft ett jättebra år tillsammans, vi kunde inte drömma om det här när året började. Tanken var inte att det skulle gå så här bra, och vi hade inte de här höga tankarna, berättar hon.

Vad har framgångarna med Ladyoftkelake i monté betytt för er?

– Ja, hur ska man kunna förklara det? Hon har varit duktig hela tiden, även i sulky, och hon har varit en bra reklampelare åt oss nästan hela karriären. Hon tog bland annat stallets första V75-seger och har lyft fram oss hela tiden. Sedan har hon tagit ytterligare ett steg sedan hon började tävla under sadel, säger Lise-Lotte Nyström och fortsätter:
– När Pierre körde henne i sulky och hon fick hästar framför sig blev det stopp, men när Anna Erixon rider henne och får någon häst framför sig blir det inte stopp på samma sätt, det flyter på mycket bättre. Hon är ju lite som en traktor och hon känner sig kaxigare under sadeln och får inte de här stoppen som i sulky, därför tror jag det har passat henne så bra.

”Tanken hon ska betäckas”

Trodde ni att Ladyofthelake skulle bli så framgångsrik i monté?

– Vi hade ju hennes bror Huckleberry Finn som sprang in 500 000 kronor under sadel, han var lite äldre men sprang också jätteduktigt i sadel, och vi har velat prova Ladyofthelake i monté länge men Pierre har tyckt att hon varit för bra och därför har vi väntat så länge som vi gjort. Vi hade förhoppningar om att hon skulle fungera bra i monté, men inte så här bra.

Vad har ni för förväntningar på henne i år?

– Jag hoppas hon får en bra säsong i Frankrike. Hon står ju hos Evelina Månsson i Frankrike nu, men Pierre åker ner och ska köra sulkylopp med henne på Vincennes på torsdag och sedan får vi stämma av lite hur det gått och hur vi ska gå vidare. Det finns tre montélopp som vi kommer anmäla till i slutet på månaden och sedan får vi se vilket av de loppen det blir, om allt stämmer som det ska på torsdag. Sedan är tanken att hon ska betäckas innan hon går hem, men den tanken hade vi i fjol också så för min del får vi gärna skjuta fram det ett år till.

”Det var bara upp och ner”

I lördags arrangerades den årliga travgalan på Lise-Lotte och Pierre Nyströms hemmabana Eskilstuna, och stallet tog storslam med hela tio priser.

– De sista gångerna skämdes man nästan när man gick upp på scen, man hann inte sätta sig ner innan det var dags igen, det var bara upp och ner. Det var en helt otrolig kväll, och kul för hästägarna som var med och fick uppleva det här, säger Lise-Lotte Nyström och avslutar:
– Mitt mål är alltid att slå siffrorna år efter år och vi kommer få väldigt tufft att slå fjolårets siffror, men vi kommer göra allt vi kan för att lyckas. Vi har jättefina treåringar som kommer gå ut i år så jag hoppas vi kan slå fjolårets siffror. Sedan eftersom man blir lite mer uppmärksammad hoppas man alltid få in lite nya hästar och hästägare.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav